Nutriționistul Mihaela Bilic a scris pe pagina sa de socializare că sarmalele reprezintă un fel de mâncare echilibrat, care îmbină carnea cu cereale și legume, într-un mod ideal din punct de vedere al nutriției.
Chiar și așa, nutriționistul subliniază că trebuie să fim atenți atunci când le consumăm, în cazul în care ținem la dietă. Potrivit specialistei, recomandat ar fi să renunțăm la mămăligă și ne bucurăm de sarmale ca fel unic la o masă.
Totodată, aceasta a ținut să sublinieze că sărbătorile de iarnă sunt incomplete fără gust și miros de sarmale.
„Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă. Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.
Amintim că sarmalele reprezintă un preparat nelipsit de pe mesele românilor atunci când vine vorba despre Crăciun sau Revelion. De cele mai multe ori, gospodinele fac un număr uriaș de sarmale, iar pentru a nu se strica, acestea apelează la ajutorul congelatorului, însă este bine de știu cât timp rezistă sarmalele la congelator.
Astfel, specialiștii spun că este foarte bine să congelăm sarmalele, deoarece așa evităm risipa alimentară, însă trebuie să ținem cont de câteva aspecte. Dacă vom face acest lucru, atunci sarmalele vor ține la congelator chiar și câteva luni.
Indiferent unde alegem să le punem, la frigider sau la congelator, sarmalele ar trebui puse într-un recipient care se poate închide etanș, însă după ce acestea s-au răcit. Ele nu trebuie lăsate mult timp pe aragaz sau pe masă deoarece carnea se va acri și așa riscăm să facem toxiinfecție.
Trebuie menționat că sarmalele care nu au fost gătite pot fi ținute la congelator pentru o perioadă de trei sau chiar patru luni maxim.