Cât timp rezistă ouăle roșii la frigider. Ce se întâmplă după doar o săptămână
Este important să acordăm o atenție deosebită modului în care sunt păstrate ouăle, mai ales în timpul Sărbătorilor Pascale, când ouăle roșii sunt un element central al tradiției. Pentru a preveni stricarea rapidă a ouălor, este crucial să le fierbi înainte de a le vopsi.
Ouăle care sunt mai întâi fierte și apoi vopsite sunt mai puțin susceptibile să se deterioreze rapid. Este esențial să eviți depozitarea ouălor la temperaturi ridicate sau să le lași să stea timp îndelungat după fierbere, deoarece aceste condiții pot favoriza dezvoltarea bacteriilor, cum ar fi Salmonella.
Consumul de ouă stricate sau contaminate poate cauza infecții alimentare, care pot provoca simptome neplăcute precum greață, vărsături, diaree, dureri abdominale și febră. În cazuri severe, infecțiile alimentare pot necesita chiar și tratament medical. Prin urmare, asigură-te că ouăle tale sunt păstrate în condiții adecvate pentru a evita astfel de probleme și pentru a te bucura în siguranță de tradițiile pascale.
Mihaela Bilic, despre dilema românilor: Ouă bio versus Ouă cu Omega 3. Care sunt mai sănătoase
Mihaela Bilic vine cu sfaturi nutriționale de sezon. Până la Sfintele Sărbători de Paște, când românii vor ciocni ouă roșii, mai sunt doar câteva zile. Oul, așa cum se știe, este unul dintre cele mai complexe alimente.
De obicei, ouăle sunt consumate dimineața, la micul dejun, dar sunt folosite și într-o varietate de feluri de mâncare sau chiar pentru prepararea deserturilor. Mihaela Bilic a explicat beneficiile pe care le au ouăle asupra sănătății și diferența dintre un ou bio și unul îmbogățit cu Omega 3.
„Ou BIO sau ou cu Omega 3? Care merită cheltuiala? Toată lumea vrea să mănânce mai bine, să cheltuiască banii pe alimente de calitate. Când vine vorba despre ouă, chiar avem o gamă largă din care putem alege”, a scris medicul nutriționist pe pagina sa de Facebook.