Deși mulți preferă somonul sălbatic, pentru că ar avea o cantitate mai mare de acizi grași Omega 3, de la o vreme preferințele par să se fi schimbat. Somonul de crescătorie este considerat mai sănătos, pentru că nu conține metale toxice
Somonul rămâne, așadar, cea mai bună alegere, fie că este vorba de masa de prânz sau de cină. Poate fi servit cu o garnitură de legume, fasole verde sau de sparanghel.
Cum trebuie să alegem somonul când îl cumpărăm
Nu mai trebuie spus că atunci când cumpărați somon din magazin trebuie să țineți cont de cel mai important lucru: prospețimea. Iar culoarea peștelui este un bun indicator al mai multor factori esențiali, potrivit Parade.
Peștele ar trebui să aibă un miros ușor, în niciun caz unul puternic, de amoniac. De asemenea, verificați dacă ochii sunt limpezi, iar branhiile și carnea exterioară sunt ferme, fără o decolorare evidentă.
Cât timp se gătește somonul la cuptor
Prepararea somonului nu este o misiune complicată, dar, desigur, depinde de rețeta pe care o alegeți.
Dacă pregătiți o cină sănătoasă, cum este somonul la cuptor, aceasta poate fi gata în mai puțin de jumătate de oră. Cuptorul va face toată treaba, iar între timp puteți pregăti o salată verde și, eventual, o garnitură de orez.
Iată care sunt pașii pentru a prepara rapid somon la cuptor
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade. Așezați apoi somonul într-o tavă de copt, puțin adâncă, sau pe o tavă care a fost unsă cu puțin unt și lăsați-l pentru aproximativ 20-25 de minute.
De asemenea, puteți coace somonul pe o folie de aluminiu, care este o opțiune de masă rapidă și ușoară. Iată cum:
Așezați somonul pe o folie de folie de aluminiu într-o tavă, după care adăugați o jumătate de pahar de vin alb, piper negru și puțin unt și ierburi precum tarhon sau rozmarin.
Îndoiți folia de aluminiu și fixați marginile. Nu-l țineți la cuptor mai mult de 40 de minute.
Rezistă somonul gătit la frigider?
Congelatorul este cea mai bună opțiune dacă vreți să păstrați somonul gătit mai mult timp. Lăsați somonul fiert să se răcească complet.
Înfășurați-l apoi cu folie de plastic și cu un alt strat de folie de aluminiu. Poate fi ținut astfel la congelator și o săptămână.