În noul număr Capital descoperi care sunt cele două scenarii spre care s-ar putea îndrepta criza economică. Cu o rată de somaj pentru SUA în luna aprilie de 14,7% și cu o situație estimativă dată de ANOFM în România de aproximativ 1 milion de cereri de șomaj tehnic, situația nu pare atât de favorabilă. Producția la nivel global începe să înregistreze scăderi în lunile de inactivitate iar indicatorii ce măsoară încrederea investitorilor se prăbușesc pe burse. Prețul petrolului ajunge la valori minime record în urma scăderii cererii și astfel efectele pandemiei încep să fie resimțite la nivelul întregii economii.
Cu toate acestea, criza genarată de pandemie ne-a oferit și câteva lecții importante: accelerarea digitalizării, creșterea productivității prin munca de la distanță a devenit un obicei ceea ce semnifică și o creștere a productivității, comunicarea la distanță a crescut ca volum și nivel de eficiență, ducând la multiplicarea comerțului, sistemul de sănătate a fost îmbunătățit, iar oamenii au integrat adaptarea la schimbare.
Criza genarată de virusul gripal a obligat o mare parte din societăți să accelereze procesul de tehnologizare, iar antreprenorii să găsească soluții de adaptare rapid. Printre aceste soluții se află produsele IT refurbished. Mulți antreprenori români își doresc tehnologii performante, dar, de cele mai multe ori, acestea au un preț prohibitiv. Pentru economisirea banilor, soluția cea mai bună vine din partea unui om de afaceri agil, Radu Moți. Radu a simțit piața și a adus, pentru toate buzunarele, echipamente performante, testate, așa-numitele produse refurbished. Află mai multe despre termenul de refurbished și despre plaja de produse, din noul număr al revistei Capital.
Tot în noul număr Capital, afli mai multe despre drumul de la speranțele Declarației de la Snagov la realitatea de astăzi. Semnată în 21 iunie 1995, Declarația de la Snagov reprezenta începerea procesului de aderare al României la Uniunea Europeană. Obiectivul strategic naţional al aderării României la Uniunea Europeană se definea ca o şansă istorică de a promova idealurile şi interesele fundamentale ale poporului român, modernizarea României și crearea condițiilor pentru ridicarea nivelului de trai şi a calităţii vieţii tuturor cetăţenilor României. Vezi câte dintre aceste deziderate s-au îndeplinit citind o analiză amplă în noul număr al revistei.
Descoperă pe larg și despre consecințele pandemiei asupra domeniului agricol. Cu un grad scăzut de rezistență în fața crizei de sănătate, agricultura are nevoie de susținere și de transformare într-un sector stabil și durabil. Vezi care sunt măsurile ce trebuie adoptate pentru a salva agricultura României și pentru a schimba modelul agricol actual într-unul profitabil.
În plus, ai și supliment de e-Commerce: Află cum îți poți lansa propriul magazin online și cum poti monetiza mediul online.
Articolele complete le găsești în noul număr al revistei Capital, disponibil la punctele de difuzare a presei în perioada 19 iunie – 17 iulie 2020.
Dacă vrei să primești revista acasă sau la birou, poți opta pentru un abonament pe 3, 6 sau 12 luni, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-capital!