În fiecare an compania germană de consultanță Bahr&Fess realizează un clasament al mașinilor cu cea mai bun valoare reziduală după patru ani de utilizare, perioadă considerată de analiștii firmei ca fiind reprezentativă pentru durata medie de deținere a unui autoturism. În segmentul compact al pieței, liderul absolut din acest punct de vedere este, în acest an, noul Mercedes-Benz CLA 180.
Presupunând că achiziționați acum din Germania un CLA 180 nou trebuie să plătiți pentru el 28.977 euro. Conform Bahr&Fess, în 2017, aceeași mașină va valora pe piața de ocazie cu 12.460 de euro mai puțin. Prin urmare, în procente, valoarea de retenție va fi de 57%, cea mai mare din segment.
Pe locul secund în clasa compactă se află, din acest punct de vedere, modelul Volkswagen Golf Trendline 1.2 TSI – 85 CP. În 2017, acest vehicul își va menține 55% din valoare. Poziția a treia este deținută tot de un Mercedes-Benz. Modelul A 180 va valora după patru ani de utilizare cu 55,5% mai puțin. Toate valorile luate în calcul de Bahr&Fess corespund pieței germane însă, în multe cazuri, acestea rămân neschimbate și pe alte piețe europene.