Câtă apă se pune la o cană de orez? Multe gospodine greșesc din acest punct de vedere. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a găti perfect orezul și pentru a obține preparate delicioase.
Orezul este un aliment prezent pe masa multor gospodine și este perfect pentru a fi inclus în rețete delicioase.
Însă mulți nu cunosc procedeul corect de preparare sau cantitatea adecvată de apă ce trebuie adăugată la o cană de orez. Iată care este detaliul pe care să-l ții minte pentru a obține mereu rezultate perfecte!
Câtă apă adăugăm la o cană de orez?
Orezul este printre cele mai populare alimente, deoarece este gustos, hrănitor și se potrivește unui stil de viață sănătos. Cu toate acestea, deși mulți îl consumă, puțini știu să-l gătească corect, rezultând fie un orez prea apos, fie un orez lipicios. Pentru a evita aceste erori, trebuie să ții cont de câteva reguli simple.
Când te pregătești să gătești orez, este important să știi cantitatea de apă pe care o adaugi, dar și să eviți să amesteci orezul în timpul fierberii. În caz contrar, poate deveni lipicios.
Multe gospodine, atunci când gătesc orez, adaugă o lingură de ulei sau puțin unt pentru a ajuta la separarea boabelor.
Pentru a găti o cană de orez, vei avea nevoie de 2,5 căni de apă. Dacă dorești să pregătești un risotto, cantitatea necesară va fi de 3 căni de apă. Pentru orezul fiert în bulion, va trebui să adaugi 4 căni de apă.
Rețetă de orez cu legume
Iată ingredientele de care ai nevoie:
- 3 căni de apă
- o cană de orez
- o ceapă
- o pungă de legume congelate
Mod de preparare
Spălăm orezul și îl punem la fiert. Într-o tigaie, adăugăm ulei și trei linguri de apă, apoi adăugăm ceapa tocată mărunt și o călim timp de aproximativ trei minute.
Ulterior, adăugăm legumele și condimentăm cu sare și piper după gust. După ce legumele s-au înmuiat, adăugăm orezul fiert și amestecăm bine. La final, oprim focul.
Diferențele dintre orezul brun și cel alb
În ultima vreme, cu toții am auzit că orezul brun este mai sănătos decât cel alb. Însă care sunt diferențele, dacă, într-adevăr, există?
Orezul brun și orezul alb sunt foarte similare deoarece provin din același tip de bob. Diferențele în conținutul nutrițional derivă din modul în care boabele sunt procesate.
La recoltare, un bob întreg de orez conține trei componente principale: tărâțe, germenii și endospermul. Mai multe puteți citi aici.