Cătălin Cîrstoiu are un proiect măreț, după cum anunță chiar el pe rețelele de socializare. Candidatul la PMB din partea PSD-PNL anunță dezvoltarea unui circuit complet pentru pacienții oncologici.
Cătălin Cîrstoiu, întrevedere cu Rafael Mariano Grossi
Cătălin Cîrstoiu, directorul Spitalului Universitar Bucureşti, s-a întâlnit cu Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).
În cadrul întâlnirii, el a dezvăluit un proiect inedit pentru regiunea sud-estică a Europei.
Candidatul la PMB din partea PSD-PNL a precizat că această vizită a fost programată cu mult timp în urmă și că se încadrează în viziunea de dezvoltare a Spitalului Universitar.
El mai spune că, acum doi ani, SUUB a fost desemnat ca spital de referință în situații de dezastru nuclear sau radiologic.
„L-am întâmpinat la Spitalul Universitar, pe domnul Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) Viena, o vizită pe care am programat-o cu mult timp în urmă și care continuă viziunea de dezvoltare a Spitalului Universitar.
În urma cu 2 ani, SUUB fost nominalizat ca spital de referință în cazul unui dezastru nuclear sau radiologic.
Este un proiect unic în Sud-estul Europei!”, spune el.
Dezvoltarea unui circuit complet pentru pacienții oncologici
Cătălin Cîrstoiu a subliniat că proiectul propus este unic în Sud-estul Europei.
El a mai spus că un obiectiv esențial constă în dezvoltarea unui circuit complet pentru pacienții oncologici. Acest proiect trebuie să includă efectuarea de screening, primele etape ale diagnosticului, dar și tratamente complexe.
Prin tratamente complexe, medicul se referă la chirurgia oncologică, chimioterapia, radioterapia și suportul psihologic.
Obiectivul final este de a construi cel mai important buncăr de radioterapie din România la Spitalul Universitar. Acesta ar urma să ajute zeci de mii de pacienți în fiecare an.
Spitalele mari din Capitală trebuie să primească toate resursele necesare
Cătălin Cîrstoiu a afirmat, anterior, că prioritatea sa este ca Institutul Clinic Fundeni, împreună cu Spitalul Universitar și celelalte mari spitale din București, să primească toate resursele necesare pentru a-și menține standardele serviciilor medicale la nivel european.
El spune că mandatul lui Nicușor Dan este considerat un coșmar pentru pacienți și medici, din cauza lipsei de apă caldă și căldură în spitale.
De asemenea, a argumentat că această situație trebuie să înceteze. El este convins că, alături de echipa PSD-PNL, vor reuși să deblocheze toate proiectele de modernizare a spitalelor din București.
Cătălin Cîrstoiu, supus unei presiuni publice
Medicul a menționat pe Facebook că fiecare candidat trebuie să fie pregătit pentru a fi supus unei presiuni publice. Aceasta poate fi manifestată prin diverse instrumente, uneori similare.
El a recunoscut că, în calitate de candidat nou, este posibil să comită greșeli și că știe că adversarii nevăzuți sunt mai eficienți când reacționează la modul în care el se manifestă în spațiul public.
Chiar dacă în două săptămâni a devenit considerat inamicul public numărul 1, va continua să facă lucruri bune, spune acesta pe rețelele de socializare. El a mai precizat că asta este frumusețea democrației.