Bucureștiul este orașul nimănui
Cătălin Cîrstoiu este de părere că a venit vremea ca Bucureștiul să fie condus de un om serios.
„Eu cred că a venit vremea să avem un om serios, nu ne putem juca, totuşi, cu viitorul Bucureştiului, că ne-am cam jucat cu el, ne-am jucat la modul real, am promis şi nu am făcut. Am promis 30 de grădiniţe. Sunt? Nu. Am promis 15 şcoli. Sunt? Nu. Şi aşa mai departe. Eu cred că a venit vremea, dincolo de picanteriile campaniei electorale şi să vină o vreme când trebuie să ne gândim că trebuie să tragem o linie şi să facem ceva pentru oraş”, a declarat el.
Potrivit candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Capitala are nevoie de un om hotărât.
„Eu cred că de asta are nevoie Capitala, de un om hotărât, de un om care să pună ordine, ordine în tot ceea ce înseamnă trafic şi dacă vorbim de trafic înseamnă poluare, să avem aer curat, să pună ordine în siguranţa familiei, ăsta e un lucru foarte important până la urmă, siguranţa copiilor noştri, să simţi copilul în siguranţă când se duce la şcoală, când se duce în parc, când merge pe stradă. Să spunem ”stop” drogurilor, să avem un oraş fără droguri. Eu cred că a venit vremea să lăsăm inactivitatea, lenea şi să trecem în categoria de a avea un om serios la Primăria Capitalei, un om care ştie să facă”, a spus el.
Cătălin Cîrstoiu a mai spus că scopul coaliției de guvernare PSD-PNL este să asigure o stabilitate.
“Alianţa care-mi susţine candidatura tocmai asta are ca obiectiv, să asigure o stabilitate. Eu asta spun cetăţenilor acestui oraş, că a venit vremea ca primarul general să comunice, să facă echipă cu primarii de sector, a venit vremea ca primarul general să aibă o uşă deschisă exact acolo unde se obţin sursele de finanţare. Iar dacă vorbim de surse de finanţare, Primăria Capitalei ar trebui să-şi identifice surse noi de finanţare, fondurile europene o şansă aproape ratată în mandatul actual al primarului general. Şi multe alte posibilităţi.
Parteneriate public-privat. Trebuie să creăm un mediu de afaceri care să genereze venituri Capitalei pentru că fără a avea o viaţă economică efervescentă în Bucureşti noi nu o să reuşim nimic. Tocmai asta se întâmplă în Capitală, e un oraş al nimănui, în care practic nu mai există un mediu economic chiar dacă spunem că a crescut PIB-ul pe cap de locuitor, se vede în viaţa de zi cu zi a fiecărui om? Se văd nervii din trafic. Se vede grija unui om care merge în parc şi e întuneric. Până la urmă noi vedem la tot pasul şobolani care umblă pe stradă, vedem mizerie, vedem gunoaie, vedem căpuşe”, a explicat el.
Viziunea lui Cătălin Cîrstoiu pentru București
Cătălin Cîrstoiu este reprezentantul alianței PSD-PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. Acesta a exprimat într-un interviu televizat din data de 1 aprilie necesitatea elaborării unui plan inovator pentru București.
Potrivit medicului, acest plan ar trebui să ia în considerare atât cerințele și perspectivele celor șase sectoare ale orașului, cât și ale rezidenților din zonele adiacente.
Partidele PSD și PNL au organizat o întâlnire pentru a discuta și a contura o strategie unitară în vederea susținerii candidatului lor în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei.
De la momentul anunțării candidaturii sale, implicarea lui Cătălin Cîrstoiu în evenimentele publice a fost redusă. În plus, promovarea sa nu a fost uniformă nici pe platformele de socializare, nici în mediile tradiționale.
Cătălin Cîrstoiu a subliniat necesitatea elaborării unui plan distinctiv pentru oraș.
El a evidențiat că prioritățile sale sunt legate de aspectele raportate de către locuitori ale orașului, cum ar fi sănătatea, educația, combaterea drogurilor și asigurarea unui mediu cu aer curat.
Cîrstoiu vrea să rezolve problema transportului și a termoficării
Cătălin Cîrstoiu a subliniat că prioritățile susținute de Coaliție includ soluționarea problemelor legate de transport. În același timp, el a evidențiat importanța rezolvării aspectelor legate de termoficare și urbanism în București.
Adăugând, el a exprimat opinia că a sosit momentul ca orașul să aibă o viziune clară de dezvoltare urbanistică și un regulament bine definit în acest sens, în locul unor idei vagi despre cum ar trebui abordate aceste aspecte. Mai multe puteți citi aici.