Cătălin Cîrstoiu spune că a devenit inamicul public numărul unu
Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că în decurs de două săptămâni a devenit „inamicul public numărul unu” pentru contracandidații săi, Nicușor Dan și Cristian Popescu – Piedone. Acest lucru a fost afirmat în cadrul unei conferințe de alegeri a Organizației PSD București.
În discursul său, Cîrstoiu a evidențiat provocările întâmpinate pe parcursul campaniei electorale, menționând că se confruntă cu acuzații nefondate și o campanie negativă intensă.
„Aud de dimineaţa până seara toate lucrurile rele pe care nu le-am făcut, toate lucrurile rele pe care nu mi-am imaginat vreodată că le-am făcut şi, probabil, în scurt timp, o să aud că invazia tătarilor, a turcilor sau a altcuiva în Bucureşti mi se datorează tot mie. Mi-o asum”, a spus el, în cadrul conferinţei de alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti.
Cîrstoiu a afirmat că a realizat că în Bucureşti mersul pe jos reprezintă „cel mai rapid mod de deplasare”.
„Când am venit spre dumneavoastră, am realizat un lucru pe care îl ştiam: cel mai rapid mod de deplasare în Bucureşti este mersul pe jos. De aceea, am şi încercat să utilizez când metroul şi, da, sunt omul singur din metrou, de aceea am încercat să utilizez şi tramvaiul, şi troleibuzul, şi propria-mi maşină, care arată, aşa cum spunea domnul prim-ministru, că sunt un om foarte bogat. Nu e aşa … Bogăţia mea porneşte mai mult din ce am făcut, pentru că toată viaţa mea eu m-am ocupat de oameni. Şi pe care îi ştiam, foarte puţini, dar mai mulţi cei pe care nu îi ştiam. Şi vă mărturisesc că marea bucurie e când te întâlneşti cu cineva pe care nu îl cunoşti şi îţi spune: ‘Mi-aţi salvat viaţa’. Asta cred că e bucuria cea mai mare pe care poate să o aibă un medic”, a spus Cîrstoiu.
Problema majoră e că pentru lene nu există pastile
Cătălin Cîrstoiu a subliniat, de asemenea, problemele semnificative cu care se confruntă Bucureștiul, inclusiv traficul și lipsa apei calde în multe zone, calificând aceste aspecte ca fiind „incredibile” în anul 2024, când ar trebui să se discute despre conceptul de smart city.
„Dacă acum două săptămâni credeam că are un singur diagnostic cu multiple patologii, Nicuşor Dan, azi, aflu (…) că de fapt sunt diagnostice multiple ale unei singure patologii: lenea. Asta e în Primăria Capitalei. Problema majoră e că pentru lene nu există pastile. Şi atunci va trebui să ne imaginăm noi toate acele tratamente care să modifice ceea ce determină lenea, pentru că, dincolo de orice, oraşul, ca şi corpul uman, are un cap. Acolo e creierul. Creierul e Primăria Generală a Capitalei”, a spus el.
El a acuzat administrația locală că a stagnat în ultimii patru ani, evidențiind lipsa de acțiune și lenea care persistă în Primăria Capitalei. De asemenea, a criticat modul în care primarul în exercițiu, Nicușor Dan, a gestionat proiectele și a respins inițiativele primarilor de sector.
Cătălin Cîrstoiu a subliniat importanța unei acțiuni decisive și colaborative pentru a adresa problemele Capitalei și a promis să se concentreze pe îmbunătățirea calității vieții locuitorilor Bucureștiului, prin inițiative și proiecte concrete.
„Vă garantez că dacă nu ne urnim cu toţii, cu toate resursele, peste patru ani vom avea aceeaşi situaţie copiată la indigo, ca acum. Vom avea un acelaşi primar care va sta în faţa Primăriei şi se va văita în gura mare că nu a fost sprijinit şi nu a făcut nimic. Nu-i aşa. El nu a cerut sprijinul. Toate discuţiile mele cu membrii Cabinetului din ultima perioadă, toate discuţiile cu Daniel Băluţă, cu Robert Negoiţă, cu Ciprian Ciucu mi-au arătat că de fapt el nu a susţinut nimic şi nu a ascultat nimic”, a susţinut el.