Un celebru medic de la „Marius Nasta” din București a făcut o estimare menită să provoace cutremur. Ea a susținut, într-o declarație pentru Digi24, că există mult mai multe cazuri de COVID-19 decât cazurile raportate. În prezent sunt, în realitate, cam 2.000 de cazuri noi pe zi, a susținut medicul.
„Eu aș înmulți cu 2 sau 3 numărul de cazuri raportate, pentru că o parte din persoanele care sunt confirmate au contacți, contacți care nu întotdeauna ajung să-și facă testul sau refuză să-și facă testul, pentru că știm că sunt și situații în care persoane care au simptomatologie stau acasă și refuză să ajungă într-un spital sau să-și facă testul de frica unei stigme pe care o are în acest moment”, a explicat Beatrice Mahler, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.
În opinia sa, oamenii ar trebui să respecte măsurile de distanțare socială, pentru că ar fi foarte trist să ajungem în scenariul Italia.
Ea a arătat că un bolnav de COVID e un om normal.
„Oricare dintre noi putem deveni bolnavi COVID, dacă nu respectăm regulile. Oamenii care se îmbolnăvesc sunt de cele mai multe ori mirați că au ajuns în situația în care să aibă acest diagnostic, sunt traumatizați și afectați emoțional, sunt „încărcați” oarecum de ideea că ar putea să transmită și ar putea cineva din jur să se infecteze din cauza lor, a relatat dr. Mahler.
Ea a susținut că rata de mortalitate la COVID este mai mare, iar locurile la terapie intensivă sunt limitate. Celebrul doctor a arătat că după „furtuna virală”, adică intervalul în care virusul pătrunde și se multiplică în organism, apare furtuna de citokine, niște proteine mici, sintetizate de organism ca răspuns la inflamație. Însă ele ajung să fie într-o cantitate atât de mare, încât produc daune peste tot. Ea a arătat că evoluția bolii este imprevizibilă.
„Încă nu știm care este prototipul de pacient care ar putea să ajungă în terapie intensivă, care sunt factorii de risc suplimentari. Noi venim cu un bagaj genetic, un bagaj genetic care nu înseamnă doar boala noastră pe care o avem, comorbiditatea e a mea, dar mama mea poate are tensiune, tatăl meu diabet, sigur e o predispoziție genetică spre anumite afecțiuni”, a arătat Beatrice Mahler.