Câte droguri consumase, de fapt, Vlad Pascu înaintea tragediei de la 2 Mai

Vlad Pascu

SURSA FOTO: Captură de ecran Antena 1

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a provocat accidentul tragic de la 2 Mai, în care alţi doi tineri au fost ucişi pe loc, s-a urcat sub influenţa drogurilor la volan. Câte substanţe consumase el, de fapt? Au venit rezultatele oficiale.

S-a încheiat analiza probelor de sânge în cazul lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani care a provocat tragedia de la 2 Mai, după ce s-a urcat drogat la volan.

Specialiștii Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” au finalizat analiza probelor de sânge, iar verdictul este unul cu adevărat şocant.

Câte droguri a consumat, de fapt, Vlad Pascu înaintea accidentului de la 2 Mai

Au fost găsite nu mai puțin de șase substanțe psihoactive în organismul tânărului. Iniţial, Poliţia anunţase că Vlad Pascu consumase cocaină, metamfetamine și amfetamine. În realitate, ar fi vorba despre şase droguri diferite.

SURSA FOTO: Ziarul Amprenta

Specialiştii explică faptul că, cel mai probabil, tânărul nu a ingerat cele şase droguri în mod separat, ci a consumat un cocktail fabricat direct de traficanții de droguri.

„În momentul când consumatorul cumpără de la dealer o anumită substanță, aceasta poate fi, pe românește, „botezată” cu alte substanțe care pot avea mai mult sau mai puțîn efecte psihoactive. De exemplu, cocaina poate fi, să spunem așa, completată cu Fentanyl”, afirmă Cristian Oprișan, fostul șef al Serviciului Antidrog Constanța, potrivit adevarul.ro.

Amfetamina, la rândul său, este compusă din alte substanțe de bază, pe care drugtesterul nu le depistează separat, însă laboratorul le evidențiază pe fiecare în parte. De aici provine diferența sesizată de specialiștii de la medicină legală.

„Dealerii în goana lor după câștiguri, pot să diminueze puritatea unor substanțe și din acest motiv vedem și unele reacții care pot apărea de la consumul acestor substanțe: deformarea realității, agitație. Este clar că o persoană în această stare nu poate conduce o mașină”, a mai explicat Oprişan.

Acum, raportul a ajuns pe biroul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, care instrumentează acest dosar.

Vlad Pascu riscă să fie pus sub învinuire și pentru conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive. El era deja acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Legea Anastasia, recent intrată în vigoare, înseamnă că Vlad Pascu nu va putea scăpa cu suspendare

În plus, potrivit noii legislaţii recent adoptate, dacă va fi găsit vinovat, Vlad Pascu va primi închisoare cu executare, fără posibilitatea de suspendare a pedepsei.

„Modificarea legislativă adusă articolului 91 din Codul Penal prevede faptul că: <Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art. 192 alin. (2) și (3), dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau 336>.

Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei”, explică avocatul Liviu Cristescu.