Câte ore ar trebui să dormi, de fapt, în fiecare noapte. Durata ideală pentru organism

somn

SURSA FOTO: Dreamstime

De câte ore de somn ai nevoie pentru o viață sănătoasă. Dormi suficient? Probabil ca nu. Tot mai mulți oameni se plâng că nu pot dormi bine, suficient, sau că au somnul fracturat, cu treziri nocturne frecvente. Studiile au arătat în mod constant că 40% dintre americani dorm mai puțin decât au nevoie - aproximativ șase ore pe noapte.

De câte ore de somn ai nevoie pentru o viață sănătoasă

De câte ore de somn ai nevoie pentru o viață sănătoasă. Studiile au arătat în mod constant că 40% dintre americani dorm mai puțin decât au nevoie – aproximativ șase ore pe noapte.

Deci de câte ore de somn ai nevoie pentru ca a doua zi să te simți odihnit, gata să o iei de la capăt? În timp ce cifrele variază în funcție de individ, experții în somn au adunat câteva medii bazate pe vârstă, care vă pot oferi câteva îndrumări. Orele de somn necesare organismului sugerate de experți sunt aproximativ 7-9 ore, scrie Influencive.

De ce este important să dormi suficient

Somnul suficient a fost asociat cu multiple beneficii pentru sănătate. De la atenuarea simptomelor de depresie și anxietate, până la reducerea șanselor de a face diabet și boli de inimă.

A dormi suficient este benefic pentru toate aspectele vieții, începând de la o bună funcționare în timpul zilei, până la sănătatea generală. Iată ce trebuie să faceți pentru a dormi mai bine.

Creați un program strict de somn și de trezire

Ar trebui să dormi (și să te trezești) la aceeași oră în fiecare zi. Săptămânal, în week-end, de sărbători, nu contează! Important este să respecți acele ore și să nu faci rabat de la programul stabilit.

Creați o rutină de noapte

Experții îi sfătuiesc pe părinți să stabilească o rutină de somn cu copiii lor pentru a pregăti mintea și corpul copilului pentru ora de culcare. Deși credem că acest lucru este aplicabil doar copiilor, adevărul este că suntem conectați în același mod.

Creați atmosfera perfectă

Camera de dormit ar trebui să fie propice somnului. Faceți în așa fel încât patul să fie confortabil, relaxant și primitor. Lăsați munca în afara dormitorului. Încercați să vă transformați dormitorul într-o zonă fără dispozitive electronice, adică fără nici un televizor.

Aveți grijă ce mâncați

Pe lângă evitarea cofeinei și a altor agenți care ar putea să vă țină treji – luați în considerare și cât de mult măncați. Dacă te culci flămând sau prea plin, disconfortul îți va umbri eforturile de a adormi.

Dacă vă simțiți plin când vă culcați, mâncați cu o oră mai devreme și încercați să faceți o plimbare, pentru a ajuta digestia. Dacă vă este foame, mâncați o gustare bogată în proteine înainte de culcare pentru a vă potoli foamea.

Eliberați-vă mintea de gânduri

Dacă îți petreci nopțile frământându-te și gândindu-te la ce ai de făcut, la problemele care te apasă, găsește o modalitate de a scăpa de acele gânduri. Încercați să țineți un jurnal lângă pat, astfel încât să puteți nota idei care vă vin și așa să vă limpeziți mintea pentru a vă putea odihni.

Care sunt cauzele pentru care oamenii nu mai pot dormi

Majoritatea oamenilor doarme șase ore pe noapte. Potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA, o treime dintre adulții din Statele Unite raportează că dorm mai puțin decât numărul de ore recomandate.

„Nu dorm suficient din cauza unor probleme tot mai stresante, precum munca sau școala, din pricina stilului de viață, a igienei precare a somnului sau ca urmare a unor tulburări grave de somn”, spune medicul Shelby Harris.

Consumul excesiv de substanțe, precum alcoolul sau drogurile, în special înainte de culcare, activitatea fizică insuficientă, timpul excesiv petrecut în fața ecranelor în apropierea orei de culcare, excesul de cofeină, toate pot contribui la un somn fragmentat și mai redus.