Dacă nu știați, există 26 de tipuri de pepene verde, de care, probabil, nu ați auzit. E drept că majoritatea se cultivă în America. Exteriorul lor are nuanțe neobișnuite, de la negru la galben și portocaliu, în timp ce miezul poate avea nuanțe care variază, de la alb, până la galben și portocaliu, potrivit Mashed.
1. Pepene verde Beni Kodama
Pepenele Beni Kodama are dimensiuni foarte mici, așa că nu ocupă mult spațiu în frigider sau în grădină. Beni Kodama provine din Japonia și preferă temperaturi între 21 și 30 de grade Celsius. Deoarece acești pepeni mici au nevoie de 60 de zile pentru a se maturiza, puteți să-i mâncați mai devreme decât soiurile mai mari. Fructul cu pulpă roșie este decorat cu spirale frumoase și multe semințe. Coaja este uneori dulce, deși culoarea ar putea să nu sugereze asta.
2. Black Diamond
Pepenii verzi Black Diamond nu au o culoare neagră, așa cum sună denumirea lor, ci verde închis, iar asta va face un contrast izbitor cu pulpa roșie aprinsă. Acești pepeni verzi au apărut pentru prima dată în Arkansas, în anii 1940. Cântăresc între 15 kg și 45 kg, așa că veți avea nevoie de mult spațiu în grădină sau în casă. Important este să-i culegeți în momentul în care sunt dulci.
3. Blacktail Mountain
Blacktail Mountain a început să fie cultivat în Idaho, în anii 1970. Conținutul său lichid ( 95% apă) îl face perfect pentru băuturile răcoritoare, precum limonada de pepene verde. În ciuda conținutului mare de apă, este foarte foarte dulce. Se descurcă bine în climatele mai reci și poate face față nopților în care temperaturile sunt scăzute.
4. Bush Sugar Baby
Este unul dintre cei mai dulci pepeni verzi și are o pulpă foarte crocantă și netedă. E nevoie doar de aproximativ 75 de zile pentru ca fructul să se coacă atât cât trebuie.
5. Carolina Cross
Acești pepeni verzi sunt cunoscuți pentru dimensiunea lor spectaculoasă, unii putând să ajungă și la mai mult de 90 de kg. Este nevoie de aproximativ 110 zile pentru ca acești pepeni verzi uriași să se coacă. Din fericire, pulpa lor roșie este crocantă și plină de aromă, deci merită așteptarea.
6. Charleston Grey
Pepenii verzi Charleston Grey au un miez de culoare gri-verzui, care îi protejează de soare. Acest soi a fost dezvoltat în 1954. Exteriorul lui roșu aprins contrastează cu interioarul gri. Cântăresc, de obicei, între 25 și 35 de kilograme.
7. Chris Cross
A fost creat în 1950, iar fermierii au spus că atingea perfecțiunea.
Pepenele cântărește între 10 și 14 kg, este superb și are nivelul perfect de dulceață. Are un aspect clasic, cu miezul roșu aprins, semințe negre și un exterior în formă ovală cu dungi de culoare verde deschis.
8. Clay County Yellow Meat
Dacă pe dinafară arată ca niște pepeni obișnuiți, cu coaja verde, o pulpă surprinzătoare de culoare galben-oranj și semințe negre vă așteaptă în interior. Chiar dacă culoarea este diferită, gustul este foarte asemănător cu al pepenelui verde clasic.
9. Cream of Saskatchewan watermelon
Arată ca și cum ar fi necopt pe interior, dar miezul galben deschis până spre alb nu trebuie să vă păcălească. După 85 de zile de creștere, vor fi dulci și gustoși. Acest soi a apărut în America de Nord după ce imigranții ruși l-au adus în Canada, la începutul anilor 1900.
10. Desert King
Desert King este mai tolerant la secetă decât alte tipuri de pepene. Coaja sa, de culoare deschisă, este foarte rezistentă la soare și preferă să crească în sol cald (în jur de 25 până la 32 de grade Celsius).
Acest pepene galben cântărește între 9 și 15 kilograme și are o pulpă de culoare aproape portocalie. Are o aromă parfumată și suculentă care amintește de pepenele verde tradițional.