Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone, a lansat modelul Galaxy S III în luna mai a acestui an şi în primele 50 de zile a vândut deja peste 10 milioane exemplare.

Grupul a precizat că Galaxy S III a avut nevoie de doar 100 de zile pentru a ajunge la pragul de 20 de milioane de unităţi, de trei ori mai repede decât predecesorul Galaxy S2 şi de şase ori mai repede decât Galaxy S.

Samsung a mai informat că Galaxy S III s-a vândut cel mai bine în Europa (şase milioane exemplare), urmate de vânzările în Asia (4,5 milioane) şi SUA (patru milioane). Pe piaţa din Coreea de Sud s-au vândut 2,5 milioane Galaxy S III.

Noul Galaxy S III are o diagonală de 4,8 inci, un procesor quad core de 1.4 Ghz şi 1Gb RAM, ecran HD Super AMOLED cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi o cameră principală capabilă să înregistreze imagini la 8 MP. Sistemul de operare este Android 4.0, personalizat cu interfaţa Samsung TouchWiz.

Aceste vânzări record vin într-un moment în care grupul american Apple încearcă să obţină în justiţie interzicerea comercializării celor mai noi telefoane Samsung pe piaţa din SUA. Săptămâna trecută, un tribunal din San Jose a declarat compania sud-coreeană Samsung vinovată că a încălcat mai multe brevete depuse de Apple.
Sursa: Agerpres