Așadar, Nicușor Dan a spus că există patru litigii importante la Cathedral Plaza, două sunt finalizate, iar două sunt în curs. Potrivit explicației oferite de edil, în momentul în care se va termina procesul trei, procesul patru va fi automat.

„La Cathedral Plaza există patru litigii importante, dintre care două finalizate şi două în curs. Există un litigiu care spune că autorizaţia e nelegală. Acesta este finalizat. Un litigiu care spune că clădirea trebuie demolată, însă în acest litigiu nu a fost parte şi proprietarul clădirii. Un al treilea litigiu care s-a finalizat doar în fond, prin care s-a respins cererea proprietarului de a intra în legalitate”, a declarat Nicușor Dan, pentru TVR Info.

Nicușor Dan este foarte optimist că această clădire va fi demolată în doi ani

Astfel, Nicușor Dan este „foarte optimist” că această clădire va fi demolată în doi ani.

„În momentul în care, sper eu, Curtea de Apel va respinge recursul şi această hotărâre va rămâne definitivă, chestiunea va fi rezolvată. Şi, în fine, un al patrulea: eu am dat o dispoziţie de demolare, ea a fost contestată şi în momentul acesta suspendată de proprietar, care a spus că nu e opozabilă acea hotărâre care spune că primarul trebuie să demoleze. În momentul în care se va termina procesul trei, procesul patru va fi automat. Deci eu sunt foarte optimist că această clădire va fi demolată în doi ani, de acum. Dar asta ţine mai întâi de Curtea de Apel, care va judeca apelul pe chestiunea intrării în legalitate”, a mai spus primarul general din București.

Nicuşor Dan spune că procurorii au de-a face cu foarte multe dosare

Legat de soluţionarea litigiilor din domeniul urbanismului, Nicuşor Dan a declarat că în prezent procurorii au foarte multe dosare şi nu sunt specializaţi în ce priveşte construcţiile ilegale.

În schimb, edilul a adăugat că problema „cea mai mare nu este la Parchet”, ci la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

„Tu eşti autoritatea statului de control în construcţii. Şi nu poţi să constaţi ilegalitate, ilegalitate, ilegalitate – constatate de instanţe – şi să nu faci un control serios. Şi amendezi primari pentru faptul că au întârziat 50 de zile să dea o autorizaţie, în loc să faci un control serios pe oameni care dau etaje în plus, care construiesc pe spaţii verzi – ceea ce nu au făcut niciodată. Acolo, într-adevăr, este o corupţie sistemică în Inspectoratul de Stat în Construcţii”, a conchis Nicușor Dan.