Două rapoarte publicate zilele trecute oferă informații despre modul în care familia regală a câștigat și a cheltuit banii în 2017. Cea mai mare schimbare au avut-o William, Kate și Harry, care sunt cunoscuți în mod formal ca Ducele și Ducesa de Cambridge și Ducele de Sussex, potrivit CNN Money.

Unul dintre rapoartele oficiale arată că bugetul care include finanțarea pentru William, Kate și Harry a crescut cu aproximativ 40%, la 5 milioane de lire sterline.

Nunta lui Harry cu Meghan Markle, pe 19 mai, a dat naștere unui mare interes public în ceea ce privește suma investită, dar familia regală și guvernul britanic au refuzat să dea detalii despre cheltuielile de nuntă.

Prințul Charles și soția sa, Camilla, Ducii de Cornwall, se bazează pe banii publici și privați pentru a-și finanța munca și traiul de zi cu zi.

Peste 90% din venitul lor provine dintr-o proprietate privată, Ducatul din Cornwall, care a fost înființată în 1337 pentru a oferi un venit moștenitorului tronului. Ducatul din Cornwall deține și exploatează terenuri în zone rurale și urbane, mai multe insule și cabane de închiriat în locuri precum Țara Galilor și Cornwall.

Rapoartele arată că prințul Charles și prințesa Camilla au făcut 21,7 milioane de lire sterline din proprietate, în creștere cu aproximativ 5% față de anul 2016.

Cel de-al doilea raport se referă la Grantul suveran, care este principala sursă de venit a Reginei.

Grantul suveran este o sumă pe care Guvernul i-o plătește reginei pentru atribuțiile oficiale: recepții, călătorii și întreținerea palatelor regale.

Regina a primit 76,1 milioane de lire sterline (100,2 milioane de dolari) fara impozit de la Grantul suveran  in anul 2017, cu 78% mai mare fata de anul precedent.

Raportul arată că regina a obținut și venituri suplimentare de 17,3 milioane de lire sterline anul trecut din servicii precum închirierea de proprietăți și gestionarea facilităților.

O altă sursă importantă de venit pentru regină este Ducatul din Lancaster. O proprietate privată a proprietăților comerciale, agricole și rezidențiale care datează din 1265.

Acesta a generat 19,2 milioane de lire sterline din venituri în anul fiscal 2016-2017.