Oficialii CNADNR au un buget de circa 145 milioane de lei pentru reabilitarea poduri și pasaje, finanțare de la buget și bani nerambusabili. În condițiile în care podul peste Olt de la Slatina, podurile dunărene și cele de pe Valea Oltului sunt nereparate de zeci de ani, acestea având un trafic de sute de mii de mașini/zi, CNADNR, din fondurile alocate de la buget, consideră că cele mai importante proiecte sunt un pod peste râul Argeș, unul peste râul Sai și pasajele supraterane de la Domnești, peste centura București și alte două în județul Arad. Cele cinci obiective planificate de specialiștii CNADNR costă aproximativ 50 milioane lei.
În ceea ce privește reabilitarea podurilor și pasajelor din bani europeni, CNADNR a stabilit că lucrările pentru două pasaje și două poduri vor costa circa 60 milioane lei. Mai exact cu acești bani se repară podul peste Dunăre de la Giurgiu, un pod peste Oituz și două pasaje peste drumul de centură al orașului Oradea. Alți 34,5 milioane lei, bani din credite BEI-BERD sunt cheltuiți pentru reabilitarea podurilor dunărene.
Lucrările pe centuri vor costa 134 milioane lei, bani de la stat
Pentru variantele de ocolire, anul acesta, CNADNR a estimat a fi executați aproximativ 230 km, conform contractelor aflate în derulare sau în procedură de licitație începută anul trecut, suma totală alocată ridicându-se la 740,5 milioane de lei. Cei mai mulți bani, respectiv 563 milioane lei, sunt alocați prin POIM 2014-2020, de la bugetul de stat se vor aloca 134 milioane lei, iar circa 42 milioane de lei vor fi cheltuiți prin POS-T 2007-2013.
În programul de reabilitare/modernizare a drumurilor naționale sunt prevăzuți pentru execuție, în acest an, aproximativ 800 km, în valoare totală de 948 milioane lei. Din cei aproximativ 800 km de drumuri naționale care vor fi reabilitatte și modenizate, 487 km de DN-uri vor beneficia de finanțare externă nerambursabilă postaderare, 230 km de drum național de finanțare externă rambursabilă, iar 75 km vor fi reparați cu finanțare de la bugetul de stat și ISPA.