"În următoarele săptămâni vom semna alte opt contracte în valoare de aproape 350 milioane de euro, ceea ce înseamnă că până la sfârşitul acestui an vom avea contractată întreaga alocare de două miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură rutieră", a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu. Declarația a fost făcută după întâlnirea cu comisarul european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn.

Oficialul de la ministerul Transporturilor a declarat că până la sfârşitul acestui an CFR SA, compania care are în administrare infrastructura feroviară, va semna contractele pentru reabilitarea tronsoanelor de cale ferată de pe Coridorul 4 Pan-european, ceea ce va genera plăţi de aproape 80 milioane de euro reprezentând avansuri.

Comisia Europeană ne-a aprobat finanțarea a 121 de kilometri de autostradă

Totodată, ministrul a preconizat că până la sfârşitul anului, MTI va înregistra plăţi de 830 milioane euro pentru proiectele de autostrăzi aflate în implementare şi co-finanţate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Boagiu a adăugat că plățile pentru proiectele co-finanţate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) se vor ridica la finalul anului la 135 milioane de euro.

Comisarul Hahn a preciazat la București că a aprobat finanţarea proiectelor de autostradă Nădlac-Arad (38,9 km) şi Orăştie-Sibiu (82 km), lucrări cu o valoare cumulată de 240,25 milioane euro, se arată într-un comunicat remis de biroul de presă al MTI.
Anca Boagiu a fost numită ministru al Transporturilor și Infrastructurii la începutul lunii semptembrie a anlui trecut. Ea îl înlocuia în funcție pe Radu Berceanu.