Câți bani se fac pe Glovo? S-a aflat exact cât câștigă un livrator

bani, lei

SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Un job prinde tot mai mult la români în ultima vreme, mai ales că n-ai nevoie de studii superioare pentru a te angaja. Veniturile sunt atractive și programul este flexibil.

Venituri de 3.000 de lei pe săptămână pentru livratorii de mâncare

Meseria de curier Glovo devine tot mai atractivă pentru mulți români, unii alegând să renunțe la alte locuri de muncă în favoarea acestei activități. Un exemplu în acest sens este Florin Rusu, în vârstă de 50 de ani, care a trecut de la a fi șofer pe TIR în Italia la a deveni livrator Glovo în 2021.

Florin a mărturisit că este foarte mulțumit de alegerea făcută, dezvăluind că poate câștiga până la 3.000 de lei net pe săptămână în perioadele aglomerate. Cu toate acestea, munca în acest domeniu este solicitantă, unele zile ajungând să lucreze și 10 ore.

Livratorul a explicat că numărul de livrări influențează venitul său, realizând între 20 și 30 de livrări pe zi în funcție de solicitări. De asemenea, sunt oferite bonusuri atractive pentru un număr de livrări prestabilite, cum ar fi 300 de lei pentru 60 de livrări.

„Dacă lucrezi 10 ore pe zi, poți face 20-25 sau chiar 30 de livrări pe zi. Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonusuri frumoase.

De exemplu, la 60 de livrări primim 300 de lei bonus. Fără să pun cheltuielile pe benzină, ulei, frână și celelalte taxe și impozite, ca idee, într-o săptămână am făcut 3.600 de lei.

Asta a fost la sfârșitul anului trecut. Dar de aici trebuie scoase cheltuielile pe taxa de aplicație, impozite. Hai să zicem că rămâi cu 3.000 în mână”, a declarat Florin Rusu, potrivit media9.ro.

Veniturile pot varia, însă programul este flexibil pentru curier

Cu toate acestea, Florin a subliniat că veniturile pot varia săptămână de săptămână, în funcție de numărul de comenzi și de orele lucrate. Iar despre acest job, el a menționat că „nu trebuie să ai 4-5 facultăți, dar trebuie să fii aprig”.

Un alt avantaj notabil al acestei meserii este programul flexibil. Asta permite oricărui curier să-și aleagă orele de lucru în funcție de nevoile personale. Florin a subliniat că nu este necesară o anumită calificare pentru a începe această activitate, ceea ce face meseria accesibilă pentru un număr mare de oameni.

El a spus că sunt tineri de 18-25 de ani care fac jobul ăsta, chiar și studenți, dar și oameni în vârstă, de 60 de ani și peste. Florin consideră că meseria de curier asta a fost o „gură de aer” și pentru studenți, dar și pentru persoanele în vârstă, care aveau nevoie de venituri, dar nu îi mai angaja nicio firmă.