Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va aloca suma de 3,73 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de consultanță financiară și bancară, verificare și monitorizare în autorizarea și gestionarea fondurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Anunțul de participare a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Această achiziție va implica încheierea unui acord-cadru cu o durată de 30 de luni, conform informațiilor citate de Agerpres.
Conform anunțului, acordul-cadru vizează furnizarea de servicii de consultanță financiară și bancară în procesul de verificare, autorizare și gestionare a fondurilor destinate beneficiarilor programelor gestionate de MIPE prin PNRR.
Documentul precizează că serviciile contractate se referă la Investiția I3 și schemele de ajutor pentru sectorul privat, Măsura 1.
De asemenea, se menționează Programul „Schema de minimis și schema de ajutor de stat în contextul digitalizării IMM-urilor: Apel 1 – digitalizarea IMM-urilor – granturi de până la 100.000 de euro per întreprindere pentru adoptarea tehnologiilor digitale” și Programul „Granturi pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate”. Acestea sunt gestionate de Direcția Generală pentru Implementarea Programului Național de Redresare și Reziliență și Instrumente Financiare din cadrul MIPE.
Procedura de atribuire a contractului va avea loc prin licitație deschisă, criteriul fiind cel mai bun raport calitate-preț. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau cererilor de participare este 27 decembrie 2023, ora 15:00.
S-a depus cererea de plată numărul 3 din PNRR
Guvernul României a anunțat că vineri a trimis Comisiei Europene cererea de plată numărul 3 din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care presupune o finanțare netă de 2,7 miliarde de euro. Din această sumă, peste 1,85 miliarde de euro sunt granturi, în timp ce 811 milioane de euro provin din împrumuturi.
Cererea de plată numărul 3 din PNRR acoperă un total de 74 de obiective sau etape referitoare la trimestrul III 2022 și trimestrul IV 2022.
Suma aferentă cererii de plată nr. 3 se va adăuga la totalul de 9,1 miliarde euro încasate de România prin PNRR. Această sumă cuprinde prefinanțarea de 13%, în valoare de 3,79 miliarde euro din cererea de plată nr. 1, în valoare de 2,56 miliarde euro, și din cererea de plată nr. 2, în valoare de 2,75 miliarde euro.
Decizia de implementare a Consiliului din 11 decembrie 2023 modifică alocarea PNRR, stabilind-o la 28,5 miliarde euro (14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde euro sub formă de granturi). Această sumă acoperă 66 de reforme și 111 investiții (totalizând 177 de măsuri) și este structurată în jurul a 16 componente.
Conform precizărilor Guvernului, planul revizuit include 518 obiective și jaloane.