www.1job.ro
Site in romana si engleza al Premier World Ltd. care se adreseaza persoanelor si firmelor. Persoanele pot sa-si adauge/modifice un curriculum vitae (CV) gratuit si confidential, precum si sa caute joburi intr-o baza de date structurata pe categorii si judete (sau din strainatate). Firmele se pot inregistra gratuit. Site-ul listeaza in prima pagina ultimele joburi, statistici curente (persoane inregistrate, CV-uri detaliate, firme inregistrate, joburi). Exista o baza de date specializata pentru domeniul IT (tehnologia informatiei), cu persoane care vor sa lucreze in strainatate. Se anunta asistenta „realtime” pentru utilizatori (intre orele 9-16). Exista posibilitatea vizualizarii numarului de vizitatori ai unui CV publicat pe site. Se anunta, in curand, aparitia simultana a CV-ului si pe site-uri de recrutare din strainatate.

www.bestjobs.ro
Site care indica pe prima pagina numarul de CV-uri si joburi inregistrate, ca si ultimele zece oferte de job. Se dau informatii utile despre CV-uri, joburi, scrisori de intentie, interviuri. Aplicantii (solicitantii de loc de munca) se inregistreaza pentru a fi gasiti de catre angajatorii care vor primi CV-urile prin e-mail. Se poate primi un newsletter cu joburile recente. Exista o baza de date de cautare a joburilor, un ghid pentru angajati, dar si pentru angajatori (comportamentul cu angajatii, conducerea interviului), o lista de intrebari si raspunsuri frecvente. Se indica partenerii site-ului si link-uri spre site-uri de job-uri. Nu se precizeaza administratorul site-ului.

www.ejobs.ro
Site cu cereri/oferte de locuri de munca. Exista servicii de recrutare (selectionarea candidatilor tinand cont de CV-urile din baza de date), oferta de joburi (pentru candidatii inregistrati), alertare (pentru anuntarea candidatilor atunci cand o companie s-a aratat interesata de CV-urile lor), asistenta in redactarea scrisorii de intentie (pentru economisirea timpului). Pe site exista anunturi de locuri de munca ale companiilor (inregistrate) si posibilitati de cautare pe departamente si orase (Bucuresti si Cluj-Napoca). Companiile pot publica anunturi, pot construi un pachet robot al candidatului dorit ce va fi cautat de „ejobs” in baza proprie, pot trimite scrisori de intentie catre anumiti candidati si pot primi un buletin saptamanal cu stiri din site. Pe site se mai gasesc informatii asupra evolutiei pietei de munca (prin articolele din „centrul de cariera”), stiri (printr-un newsletter), chat, sfaturi cu privire la CV si la interviu. Site-ul prezinta datele la zi referitoare la numarul candidatilor si companiilor inregistrate, ca si la numarul de anunturi continute. Site-ul este incomplet la capitolul „prezentarea ejobs”, nu contine nimic la rubrica „V.I.P.”, nu precizeaza administratorul si nu arata cum poate fi contactat acesta.

www.humanresources.ro
Este un site in engleza care afiseaza joburi in tara si strainatate, ca si CV-uri cu facilitati de cautare si filtrare a acestora. Candidatii isi pot inregistra CV-urile gratis, iar angajatorii pot lista joburi contra cost. Exista „help” prin telefon si prin Internet (un HelpDesk Assistant) de luni pana vineri, intre orele 9 si 18. La stiri se anunta lansarea primului site Wap de joburi in colaborare cu Connex. Site-ul anunta si un concurs avand ca premiu un PC pentru toti candidatii inregistrati in baza de date a site-ului in perioada curenta.

www.itjobs.ro
Site in engleza al IT Jobs SRL pentru cautarea/oferirea de joburi in domeniul IT. Cei care cauta de lucru pot sa cerceteze joburile oferite sau sa trimita CV-uri angajatorilor, sa-si posteze/modifice CV-urile online pentru a fi cautate; totul gratis. Serviciile pentru angajatori sunt deocamdata gratuite. Serviciile comerciale utile agentiilor de recrutare care vor sa efectueze o cautare extensiva a bazelor de date, sa primeasca noi resume-uri (CV-uri) prin e-mail sau sa publice un numar mai mare de „job descriptions” (descreri ale posturilor vacante) sunt cu plata. Job-urile oferite sunt atat in Romania, cat si in strainatate.

www.jobbank.ro
Site (in engleza si romana) de tip banca de CV-uri si joburi pentru lucrul in tara si strainatate. Pentru cei care cauta de lucru exista o banca de CV-uri gratuite, care se pot modifica sau sterge dupa dorinta. Se pot cauta in mod gratuit joburi pe domenii in tara si strainatate. Angajatorii si firmele de recrutare pot inscrie gratuit oferte de joburi si pot cauta in banca de CV-uri (gratis pana la 3 CV-uri pe zi). Site-ul prezinta teste online pentru interviu. Exista o colectie de newslettere saptamanale care se pot primi si prin e-mail. Site-ul afiseaza numarul de solicitanti de joburi inregistrati, numarul de joburi on-line si ultimele job-uri postate. Nu se precizeaza administratorul.

www.jobsearch.ro
Site gratuit in romana si engleza. Candidatii pot vedea cele mai recente joburi, pot cauta locuri de munca disponibile cu cuvinte cheie, adauga sau actualiza un CV in baza de date. Companiile pot posta locuri de munca disponibile sau cauta candidatul potrivit pe baza CV-urilor existente. Unele indicatii de pe site sunt exclusiv in limba engleza.

www.jobsite.ro
Membrii inregistati ai acestui site pot cauta anunturi de cereri/oferte de locuri de munca, plasa anunturi de mica publicitate in domeniu, avea acces la baza de CV-uri, adauga CV-uri sau primi un newsletter. Pe site exista multiple informatii: datele de contact ale unor firme de plasament din Romania, trucuri pentru elaborarea unui CV, a scrisorii de intentie/motivatie si pentru prezentarea la interviu (exista si teste referitoare la acesta din urma), link-uri si sfaturi privind munca la distanta. Pe site se mai indica link-uri spre site-uri straine de joburi, spre site-uri utile din Romania si strainatate, sfaturi pentru sporirea sanselor de a obtine burse la universitati straine, link-uri utile pentru burse, pentru cursuri de informatica, pentru cautarea unui loc de munca. Site-ul mai contine teste „psi”, teste on-line pentru obtinerea unui job sau a unei burse. Exista o lista a profesiilor solicitate pe piata de munca din Occident.

www.joburi.home.ro
Site in romana si engleza care publica, contra cost, anunturi pentru cautarea de locuri de munca si CV-uri (cu traducerea din romana in engleza inclusa). Este administrat de o persoana particulara si contine putine astfel de anunturi.

www.myjob.ro
Site care contine o bursa de cereri/oferte de joburi cu indicarea numarului de anunturi si, distinct, a celor noi (publicate in ultimele cinci zile). Exista si facilitati de joburi pe net. Se pot primi cereri/oferte de locuri de munca si prin newsletter. Exista link-uri spre agentii straine de job-uri. Site-ul mai contine un ghid al carierei: tipuri, recomandari si modele de CV-uri, recomandari si modele de scrisori de intentie, tipuri de intrebari pentru interviuri, pregatirea pentu acestea. Pe site mai exista un set de intrebari recomandabile oricui, inainte de a solicita un job. Exista multe articole in domeniu ce au fost publicate pe site. Ca noutate, se anunta serviciul de Electronic Curriculum Vitae. Acesta este un CV on-line in romana si engleza care poate fi accesat de oricine, prin cautarea in baza de CV-uri.
Exista si oportunitatea unor contracte de lucru in Japonia.    

Pagina realizata de Internetravel SRL
Versiunea pe Internet a acestui ghid se afla la adresa www.Preturi.ro