Doi soți din SUA, găsiți decedați în propria locuință. În casă erau peste 49 grade Celsius

Tragedia momentului în SUA! Joan Littlejohn, în vârstă de 84 de ani, și Glennwood Fowler, în vârstă de 82 de ani, au fost găsiți decedați în locuința lor din Spartanburg, Carolina de Sud, de către polițiști. Rudele celor doi au alertat autoritățile.

Acestea s-au îngrijorat când nu au mai primit niciun semn de la ei. Ultima vizită a membrilor familiei a avut loc săptămâna trecută, deoarece ambii bătrâni aveau dificultăți în mobilitate.

Potrivit The Mirror, Glennwood a fost găsit întins cu fața în sus pe pat, iar Joan stătea pe un scaun pe marginea patului.

Pompierii nu au identificat semne de intoxicație cu monoxid de carbon. Medicii au măsurat temperatura corpului cu un dispozitiv ce ajunge până la 41,1 grade Celsius. Atât bărbatul, cât și femeia prezentau o temperatură corporală care depășea 41,1 grade Celsius.

Echipajele de pompieri au menționat că temperatura în locuință ajunsese la peste 49 de grade Celsius, după au deschis ușile pentru a permite intrarea aerului rece.

Caloriferul era atât de fierbinte încât părea că subsolul ardea”, a declarat un pompier.

Autoritățile au măsurat, de asemenea, temperatura caloriferului, care depășise 538 de grade Celsius (peste 1.000 grade Fahrenheit). Temperatura din casă a ajuns la 35,5 grade Celsius abia după două ore și jumătate.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.

Sute de milioane de euro pentru sistemele de termoficare din România

În schimb, românii care sunt legaţi la sistemul centralizat de termoficare, mai ales bucureştenii, se plâng de multe ori că au caloriferele reci în case.

Pentru ei, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a venit cu o vete foarte bună joi, 11 ianuarie. Va fi lansat un apel de finanțare de 590 de milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru modernizarea sistemelor de termoficare.

„Zilele trecute am semnalat o avarie majoră la rețeaua de termoficare din București, care a lăsat zeci de mii de români fără apă caldă și căldură.

Am explicat că tronsonul respectiv, pus în funcțiune din 1981, ar fi putut fi reabilitat de ani de zile pe fonduri europene, dar Primăria Generală nu s-a implicat și a pierdut aproape toți banii.

Este inacceptabil ca zeci de mii de bucureșteni să rămână, în condiții de ger, fără căldură și apă caldă.

Astăzi vă prezint și soluția: lansăm prin Ministerul Energiei, din Fondul pentru Modernizare, un apel de 590 milioane euro pentru modernizarea sistemelor de termoficare. Grant până la 100%!

Bucureștiul și alte orașe din țară vor putea să investească în rețelele vechi de zeci de ani, ceea ce va reduce facturile la întreținere pentru sute de mii de români și va asigura condiții normale în casele lor”, a explicat Burduja.

Mai multe detalii, aici.