Citând doi anchetatori cărora nu le-a dat numele, publicaţia scrie că procurorii nu cred aproape deloc versiunea cameristei de 32 de ani din Guineea care lucra la Hotelul Sofitel şi care ar fi minţit în mai multe rânduri de la presupusa agresiune asupra sa.

În cadrul unei audieri prevăzute pentru vineri în faţa tribunalului penal din Manhattan, procurorii vor susţine cel mai probabil că ‘existe probleme’ cu dosarul, adăugă New York Times.

Anchetatorii au făcut descoperiri privind cererea de zil în SUA a cameristei şi legături neconfirmate cu activităţi criminale, precum o posibilă implicare în spălare de bani şi trafic de droguri, mai scrie cotidianul american.

Mai mulţi indivizi au depus în ultimii doi ani bani cash – în valoare totală de circa 100.000 de dolari – într-un cont de bancă al femeii.

Dominique Strauss-Kahn va compărea vineri la New York în faţa tribunalului în cadrul unei audieri surpriză cu ocazia căreia avocaţii săi ar putea cere o relaxare a condiţiilor de eliberarea supravegheată.

SURSA: Agerpres