Un caz similar cu cel al proiectului rezidenţial Planorama din Bucureşti, a cărui finalizare se aşteaptă de mai bine de trei ani, începe să prindă contur şi la Cluj-Napoca. Proiectul Tower Park, început în urmă cu doi ani de omul de afaceri Mihai Chezan, a fost achiziţionat de compania germană CR Management, a cărui principal obiect de activitate este administrarea proprietăţilor. Proiectul din Cluj trebuia finalizat la sfârşitul anului trecut, însă lucrările au fost oprite
Un caz similar cu cel al proiectului rezidenţial Planorama din Bucureşti, a cărui finalizare se aşteaptă de mai bine de trei ani, începe să prindă contur şi la Cluj-Napoca. Proiectul Tower Park, început în urmă cu doi ani de omul de afaceri Mihai Chezan, a fost achiziţionat de compania germană CR Management, a cărui principal obiect de activitate este administrarea proprietăţilor.
Proiectul din Cluj trebuia finalizat la sfârşitul anului trecut, însă lucrările au fost oprite din lipsa banilor. Complexul cuprinde trei blocuri a câte 18 etaje, respectiv 12 etaje, precum şi o clădire de birouri multifuncţională.
„Proiectul a fost demarat în anul 2008, în momentul de faţă fiind începute toate clădirile, primul bloc de 18 etaje fiind în proporţie de 70% terminat“, se arată într-un comunicat al noului proprietar. În prezent, sunt vândute circa 100 de apartamente în ansamblul Tower Park şi s-au încasat de la clienţi 1,5 milioane de euro. Mulţi dintre aceştia şi-au plătit apartamentele integral sau în proporţie de 90%.
Contracte prelungite
Similar cu Planorama, noua conducere a Tower Park a cerut clienţilor să renunţe la procese şi să semneze noi contracte prin care termenul de finalizare al primului bloc este prelungit până la sfârşitul lui 2011. Potrivit reprezentanţilor CR Management, finalizarea primului bloc necesită investiţii adiţionale de 1,4 mil. euro, din care compania este dispusă să aloce 700.000 de euro. Restul banilor vor proveni de la clienţii care nu şi-au achitat avansurile în întregime.
Compania germană intenţionează să termine şi celelalte clădiri în următorii doi ani, în total 332 de apartamente. Conform CR Management, locaţia deosebită, designul modern şi suprafeţele reduse (40 – 70mp) asigură fezabilitatea acestui proiect.
În cazul Planorama, nici schimbarea administratorului nu a adus modificări pozitive. De curând, compania cu capital israelian Euro Habitat, care dezvoltă ansamblul Planorama din zona Doamna Ghica a Capitalei, a intrat în insolvenţă ca urmare a unei cereri venite din partea unui client care cumpărase un apartament de sub 100.000 de euro.