Conform cifrelor transmise de Organizația Mondială a Sănătății, cazurile de coronavirus la nivel mondial au ajuns la 10,32 de milioane. Simultan, cazurile de decese au ajuns la 507.435.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 163.000 noi cazuri de contaminare. Această cifră arată o ușoară descreştere faţă de zilele precedente, în timp ce numărul deceselor a fost de 3.900, uşor inferior faţă de zilele anterioare.
Continentul cu jumătate dintre cazurile globale
Continentul american, cu 5,2 milioane de contagieri, concentrează aproape jumătate dintre cazurile globale, urmat de Europa cu 2,69 de milioane şi de Orientul Mijlociu, care a depăşit deja pragul de un milion de cazuri, conform cifrelor transmise de Organizația Mondială a Sănătății.
În privinţa ţărilor, SUA conduc în continuare lista cu cel mai mare număr de cazuri, cu peste 2,5 milioane de cazuri, urmate de Brazilia, Rusia şi India, în timp ce Peru ocupă locul şase, Chile se clasează pe şapte, Spania pe opt, iar Mexic pe unsprezece.
Mexic ocupă în schimb locul şapte pe lista ţărilor cu cel mai mare număr de decese – peste 27.000 – în timp ce Peru se clasează pe 11, cu peste 9.500 de morţi, lista fiind condusă însă detaşat de Statele Unite, cu peste 126.000 de decese.
Datele autorităţilor sanitare naţionale arată că 5,8 milioane de pacienţi, mai mult de jumătate din total, s-au vindecat de coronavirus. Simultan, aproximativ 58.000 de pacienţi – adică 1% din cazurile active, după ce în ultimele luni a fost de 2 % – se află în stare gravă sau critică.
Mesajul transmis de directorul OMS
Directorul OMS a vobit din nou despre pandemia de coronavirus și, de această dată, acesta a venit cu o avertizare. Având în vedere că majoritatea țărilor au început să mai relaxeze din măsurile impuse la începutul pandemiei, cazurile de coronavirus au început să explodeze.
„Cu toţii vrem ca acest lucru să se termine. Cu toţii vrem să ne continuăm viaţa, dar realitatea grea este că pandemia nu este nici măcar aproape de a trece.
Unele ţări au cunoscut acum o reapariţie a cazurilor, deoarece încep să-şi redeschidă economiile şi societăţile. Majoritatea oamenilor rămân susceptibili. Virusul mai are încă mult spaţiu de mutat”, a spus directorul OMS.