Ambele companii sunt prezente în România. CB Richard Ellis prin divizia sa de consultanţă imobiliară, iar ING REIM deţine pe piaţa românească centrul comercial Felicia din Iaşi, cumpărat în octombrie 2007 pentru 40 mil. euro. Grupul financiar olandez a mai fost prezent pe piaţa locală şi prin divizia sa de dezvoltare imobiliară, ING Development, închisă în ianuarie 2010.

„Combinarea operaţiunilor ING REIM cu cele ale CB Richard Ellis, ne va permite să întrunim cerinţele investitorilor instituţionali din pieţele globale cu un spectru complet de programe investiţionale şi strategii“, a declarat Brett White, CEO-ul CBRE.

Portofoliul de proprietăţi administrat de ING REIM a fost evaluat la sfârşitul anului trecut la circa 59,8 mld. dolari,  din care 29,5 mld. dolari în Europa, 5,1 mld. euro în Asia, 19,4 mld. dolari în companii listate şi 5,8 mld. dolari în fonduri de investiţii globale.

La finalizarea tranzacţiei, estimată pentru a doua parte a acestui an, proprietăţile ING vor intra în administrarea CB Richard Ellis Global Investment Management, a cărui portofoliu cuprinde în prezent proprietăţi evaluate la 37,6 mld. dolari.

CB Richard Ellis a încheiat anul trecut cu 500 mil. dolari bani cash.