Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata prin dobandirea controlului unic de catre Orange Participations SA asupra SC Universal 2002 SRL.

Operatiunea de concentrare economica notificata a fost analizata prin prisma prevederilor Legii concurentei (nr. 21/1996) si a Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice. In urma analizei, autoritatea de concurenta a constatat ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate.

Conform dispozitiilor legale in vigoare, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune, care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

SC Universal 2002 SRL este activa in sectorul distributiei de produse si servicii de telecomunicatii din Romania.

Orange Participations SA are ca obiect principal de activitate studierea, realizarea, mentenanta, exploatarea, gestiunea sau comercializarea intregului sistem, echipament sau servicii in domeniul telecomunicatiilor si informatiei in Franta si in afara teritoriului acestei tari. Orange Participations SA este detinuta de grupul France Telecom, grup care realizeaza in Romania activitati de telecomunicatii prin SC Orange Romania SA si SC Equant Romania S.A.