Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata prin dobandirea controlului unic direct de catre SC Sonriso Investments SRL Bucuresti asupra unor active ale SC Somaco SA (sucursalele din Adjud, Buzau si Roman). Aceste active servesc la producerea, vanzarea si distributia caramizilor din beton celular autoclavizat, a produselor si materialelor prefabricate, producerea si vanzarea betonului preparat, a tevilor si stalpilor electrici.

Analiza concentrarii economice efectuata de catre Consiliul Concurenţei a ilustrat faptul ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante definite, care sa conduca la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe aceste piete. Astfel, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei (nr.21/1996), nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal.

SC Sonriso Investments SRL are ca activitate principala dezvoltarea imobiliara si este controlata indirect de Oresa Ventures NV, societate de tip holding ce face parte din Grupul Oresa.

Sursa: CC