Camerele de comerţ ar putea face parte dintr-un grup de lucru, alături de ministerele cu atribuţii în domeniul energiei verzi şi de comisiile specializate ale Legislativului, în vederea armonizării strategiei în ceea ce priveşte energia verde şi a conturării politicilor sectoriale.Ideea a fost lansată de către preşedintele Comisiei de administraţie publică şi echilibru ecologic a Camerei Deputaţilor, Sulfina Barbu, în cadrul unui seminar organizat de Camera de Comerţ şi Indu
Camerele de comerţ ar putea face parte dintr-un grup de lucru, alături de ministerele cu atribuţii în domeniul energiei verzi şi de comisiile specializate ale Legislativului, în vederea armonizării strategiei în ceea ce priveşte energia verde şi a conturării politicilor sectoriale.
Ideea a fost lansată de către preşedintele Comisiei de administraţie publică şi echilibru ecologic a Camerei Deputaţilor, Sulfina Barbu, în cadrul unui seminar organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a municipiului Bucureşti (CCIB), în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii la Bucureşti şi Camera Naţională.
La acest eveniment au participat peste 100 de operatori economici români cărora le-a fost prezentată poziţia autorităţilor implicate în domeniul energiei verzi (Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Administraţia Fondului de Mediu, Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Agenţia Română pentru Conservarea Energiei).
„Trebuie stimulate prin toate mijloacele legale producerea energiei din surse regenerabile, creşterea eficienţei energetice, investiţiile în tehnologii nepoluante şi managementul eficient al deşeurilor”, a declarat în cadrul evenimentului preşedintele CCIB, Sorin Dimitriu.
La rândul său, ambasadorul britanic la Bucureşti, E.S. Robin Barnett a subliniat că eforturile de relansare a economiei mondiale trebuie concentrate asupra promovării energiilor verzi-
Resursele regenerabile asigură deja 13% din producţia globală de energie şi 18% din producţia de electricitate la nivel mondial. Ca stat membru al UE, România a agreat ca până în anul 2020, să crească ponderea surselor regenerabile în consumul naţional de energie de la nivelul de 17,8% înregistrat în 2005 la 24%.