România doreşte să înveţe din experienţa şi modelele de lucru ale UiPath cu sectorul public din ţări avansate tehnologic şi să preia un model internaţional de succes în privinţa digitalizării infrastructurii informatice de stat, a declarat Marcel Ciolacu.
Modelul de lucru UiPath să fie preluat în sectorul public
Marcel Ciolacu a declarat că România doreşte să înveţe din experienţa şi modelele de lucru ale UiPath, lider mondial în automatizarea software, cu sectorul public din ţări avansate tehnologic. Premierul a mai spus că țara noastră trebuie să preia un model internaţional de succes în privinţa digitalizării infrastructurii informatice de stat.
„M-am bucurat să discut azi cu conducerea UiPath, liderul mondial în automatizarea software şi o companie creată în România, despre soluţiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului. Am avut un dialog extrem de deschis şi de pozitiv cu Daniel Dines şi echipa sa, convenind să lucrăm în continuare împreună. Vrem să învăţăm din experienţa şi modelele de lucru ale UiPath cu sectorul public din ţări avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite. Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internaţional de succes în privinţa digitalizării infrastructurii informatice de stat”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.
Ciolacu este încrezător că societatea va fi unul dintre partenerii României pe termen lung în această privinţă.
„Cred că este firesc ca România să se bazeze pe Daniel Dines şi tinerii săi. Care au construit cu energie, disciplină şi multă pricepere un gigant tehnologic care valorează miliarde de dolari”, a mai spus şeful Executivului.
Probleme pentru UiPath
UiPath are parte de numeroase procese. Unicornul românesc e acuzat că ar fi indus în eroare investitorii. Rezultatele financiare ale companiei au depășit însă așteptările Wall Street. Acțiunile au crescut cu 11,47%, la peste 18 dolari, a arătat analistul eToro Bogdan Maioreanu, în luna septembrie.
El a menționat că datele au fost umbrite de litigii de tip acțiune colectivă intentate în ultimele zile în SUA. Compania este acuzată că ar fi indus în eroare investitorii cu privire la perspectivele de creștere ale afacerilor sale.
Rezultatele financiare ale UiPath pentru al doilea trimestru fiscal 2024, încheiat la 31 iulie 2023, arată că veniturile au crescut la 287,3 milioane de dolari. Ele sunt în urcare cu 19% față de anul precedent. UiPath a raportat o pierdere în al doilea trimestru de 77,6 milioane de dolari, în scadere cu 35% față de pierderea de 120,4 milioane de dolari din perioada similară a anului trecut.
Privind în perspectivă, UiPath a anunțat că se așteaptă la venituri pentru al treilea trimestru fiscal cuprinse între 313 și 318 milioane de dolari.
UiPath a fost dată în judecată de mai multe firme de avocatură din SUA. Acestea acuză compania că ar fi indus în eroare investitorii cu privire la perspectivele sale de crestere. Acest lucru ar fi dus la pierderi pentru investitori.