Adevărul despre Revoluția din 1989! Cristian Tudor Popescu a vorbit despre implicarea lui Ion Iliescu în Revoluția din noaptea de 22 decembrie.

Jurnalistul spune că a aflat detaliile chiar de la procurorul care a coordonat dosarul Revoluției.

Ion Iliescu, primit la MApN cu protocol militar

CTP a afirmat că în acea noapte, Ion Iliescu a fost primit la MApN, cu protocol militar pentru un șef de stat. Fostul președinte a pretins însă că a fost primit ca orice cetățean.

„Cel care a coordonat acest dosar, al Revoluției, este domnul procuror Pițu. Am fost chemat să depun mărturie atât în dosarul Revoluției cât și în cel al Mineriadei din 1990, ceea ce am și făcut. Și cu această ocazie am putut să stau de vorbă cu domnul Pițu.

Au fost niște discuții ieșite din comun. Un om cu o minte foarte puternică, capacitate de organizare, de a așeza lucrurile în context, de a ține seama de tot, de a nu uita nimic. Și am aflat un lucru pe care nu-l știam.

Eu, participant la Revoluție în noaptea aceea, și după aceea, eu nu știam un lucru. Știați că Ion Iliescu a fost primit la MApN, în după-amiaza zilei, după ce a plecat de la televiziune, și acolo a fost așteptat și primit cu protocol militar pentru un șef de stat?

Asta n-am știut, dumneavoastră ați știut? El a pretins tot timpul că „domne, eu eram un cetățean, de la Editura Tehnică”. Nu știu dacă-l vom putea vedea pe Ion Iliescu împins pe cap și băgat în mașină”, a spus jurnalistul în emisiunea „Cap Limpede”.

Cristian Tudor Popescu, CTP
Cristian Tudor Popescu / SURSA FOTO: Dreamstime

Cum a preluat Ion Iliescu puterea pe 22 decembrie 1989

Generalul Cătălin Ranco Pițu, procurorul-șef care a semnat rechizitoriul din Dosarul Revoluției, a povestit pentru Antena 3 cum a preluat Ion Iliescu puterea pe 22 decembrie 1989.

Potrivit acestuia, pe data de 22 decembrie 1989, la ora 16.00, un grup de civili condus de fostul președinte Ion Iliescu a intrat în sediul central al Ministerului Apărării Naționale. Acest grup a fost întâmpinat de toți generalii cu funcții cheie de comandă din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Aceștia erau însoțiți de toți șefii de direcții din Departamentul Securității Statului, care se aflau și ei în sediul Ministerului Apărării Naționale, alături de șefii Gărzilor Patriotice.

La ora 16:00, lui Ion Iliescu, un civil fără o funcție semnificativă în ierarhia de partid sau oricare altă ierarhie din România, i se acordă onorul militar. De atunci, a fost tratat ca un șef de stat în fața biroului Ministerului Apărării Naționale. În acea clipă, și-a asumat această calitate de noul șef al României, noul șef de stat.

Atunci, i s-a acordat onorul, iar Armata și Securitatea au decis să-l consacre ca noul lider al României. Și începând din acel moment, Ion Iliescu a fost noul lider al României.

Generalul Cătălin Ranco Pițu
Cătălin Ranco Pițu / SURSA FOTO: captură de ecran YouTube

CFSN a preluat toată puterea în România

În comunicatul CFN din seara zilei de 22 decembrie, se menționează că CFSN a preluat puterea integrală în statul român, subordonându-și toate ministerele, inclusiv cele cu atribuții în domeniul forțelor de securitate. CFSN se bazează pe armată, care a integrat toate celelalte structuri militare ale României.

În plus, mai spune Cătălin Ranco Pițu, s-a constituit Consiliul Militar Superior, care este succesorul Consiliului Militar al RSR. Acesta îl avea în continuare pe Ion Iliescu în funcția de șef. Astfel, Ion Iliescu a devenit comandantul suprem al forțelor armate. Astfel, l-a urmat pe Nicolae Ceaușescu în această calitate, potrivit precizărilor din comunicat și documentelor militare studiate.