Aşadar, 49 dintre ei au solicitat acordarea unei forme de protecţie internaţională de către statul roman, fiind cazaţi în centrele de administrare a Inspectoratului General pentru Imigrări (I.G.I) unde vor parcurge procedura de azil. În această perioadă, aceştia beneficiază de asistenţă medical, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, etc.
De asemenea, în 102 cazuri s-a hotărât îndepărtarea sub escort de pe teritoriul României, persoanele fiind luate în custodie publică sau tolerate până la punerea în aplicare a măsurii. 61 dintre acestea au fost cazate în Centrele de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică, facilităţi cu regim închis, iar 41 de persoane vor fi asistate de organizaţiile nonguvernamentale cu atribuţii în domeniul de referinţă.
Totodată, alte trei persoane, declarându-se minori neînsoțiți, au fost cazate la o instituție cu atribuții în domeniul protecției copilului, urmând a se stabili cu exactitate vârsta acestora și regimul juridic al fiecăruia.
Un număr de 154 de migranţi din Irak şi Iran, între care 56 de copii, se aflau la bordul navei care plutea, marţi, în derivă pe Marea Neagră. Ambarcaţiunea a fost adusă în Portul Midia, în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 2.00.
Ambarcaţiunea care plutea în derivă pe Marea Neagră a fost descoperită, marţi, la aproximativ 32 de mile marine Est Midia, oamenii de la bord fiind în pericol din cauza vântului extrem de puternic, transmiţând, prin sistemul radio, mesaje de ajutor.
Citeşte şi:
Nave cu migranți încearcă să acosteze între 2 Mai și Vama Veche
Poliția de Frontieră confirmă interceptarea a două nave cu refugiați