Dat fiind faptul că perioada de criză a făcut ca situaţia presei din România să devină dramatică, există unele instituţii de presă care încearcă să-şi extindă obiectul de activitate şi în alte sfere. Exemple: Precision Media şi OTV.

Un caz este reprezentat de Oglinda Press, societatea care deţine postul de televiziune OTV deţinut în proporţie de 95% de Dan Diaconescu. Conform unei decizii publicate în „Monitorul Oficial”, firma lui Diaconescu şi-a completat obiectul secundar de activitate cu activităţi precum:

– activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)
– activităţi de consultanţă în IT

Şi mai interesant este cazul Precision Media, o firmă deţinută de olandezul Lucien Mathieu Gerard Peters, care şi-a extins obiectul de activitate cu activităţi care nu au absolut nicio legătură cu activitatea editorială. Printre ele:

– cultivarea legumelor şi a pepenilor, a trestiei de zahăr, a tutunului, a strugurilor, a fructelor  tropicale şi subtropicale şi a citricelor
– creşterea bovinelor de lapte, a cailor, creşterea păsărilor şi a altor animale
– vânătoare, capturarea cu capcane a vânatului şi activităţi de servicii anexe vânătorii
– exploatare forestieră
– pescuit maritim şi în ape dulci
– prelucrarea şi conservarea cărnii precum şi prelucrarea şi conservarea cartofilor
– fabricarea îngheţatei
– prelucarea ceaiului şi a cafelei
– distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice
– fabricarea de biciclete şi de vehicule pentru invalizi precum şi a construcţiei de nave şi de alte vehicule plutitoare

Acestea sunt doar câteva dintre activităţile cu care Precision Media şi-a completat obiectul de activitate, în condiţiile în care societatea este cunoscută pentru faptul că  edita Agenda Universitară, Agenda de Liceu, precum şi revistele StudentMax şi Ambition, distribuite gratuit în marile centre universitare şi de business din ţară.