Din când în când, câte un flash imortabiliează o strângere de mână sau pur și simplu un salut cordial.
Lansarea cărții ”Convenţia europeană a drepturilor omului. Comentariu pe articole. Ediţia 2” a profesorului Corneliu Bîrsan, judecător la CEDO, s-a transformat într-un eveniment monden, care a reunit judecători de la judecătoriile de provincie, până la cei de la Înalta Curte de Casație și Justiție, avocați, profesori universitari și nu numai. De la această lansare nu a lipsit nici…Cristina Copos. Bun prilej pentru a mai schimba impresii, a etala bijuterii și blănuri, de a mai pune țara la cale și ceva ordine în afaceri.
Singurul care și-a anunțat prezența, dar a absentat este fostul student al profesorului Bîrsan, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.
Cartea lansată astăzi a fost scrisă de mână de către Corneliu Bîrsan și a fost tipărită pe…”hârtie de biblie”, așa cum a precizat în cuvântarea sa, Valeriu Stoica.
Cu toate acestea, avocatulul Corneliu Liviu Popescu a recomandat celor prezenți să nu citească această lucrare. ”E plină de perversiuni! Am deschis-o și ce am văzut? Stat de drept, independența magistratului, liberatatea presei. Perversiuni!”.