Ce alimente să nu consumi atunci când bei cafea. Descoperirea făcută recent de cercetători

cafea, ceasca de cafea, cafea boabe

SURSA FOTO: Dreamstime

Aceste alimente nu ar trebui consumate cu cafea. Cafeaua poate oferi un impuls temporar de energie și o serie de beneficii pentru sănătate. De exemplu, cercetările au demonstrat că un consum moderat de cafea poate ajuta la prevenirea bolilor inflamatorii și oxidative legate de stres, cum ar fi diabetul de tip 2 și mai multe tipuri de cancer.

Cafeaua poate influența și absorbția unor nutrienți, care pot diminua sau crește efectele unor alimente.

Deși fiecare organism este diferit și puteți tolera diferite combinații de alimente, trebuie să evitați anumite lucruri atunci când beți cafea, scrie Health.com.

1. Citrice

Consumul cafelei în timp ce mănânci citrice poate provoca disconfort digestiv, deoarece cafeaua este acidă. Nivelurile pH-ului cafelei sunt în medie între 4,85 și 5,13 pe o scară de la 0 la 14, cu cifre mai mici indicând o creștere a acidității.

Citricele sunte foarte acide și pot contribui la boala de reflux gastroesofagian (GERD) atunci când sunt consumate. Consumul cafelei împreună cu citrice poate irita mucoasa stomacului, exacerbând aceste simptome. Gustul acidulat și acidulat al citricelor poate modifica, de asemenea, gustul cafelei, făcând-o amară și mai puțin plăcută.

2. Carnea roșie

Consumului cafelei poate afecta absorbția nutrienților în intestin, în special a fierului. Carnea roșie este una dintre cele mai bune surse de fier hem, ceea ce înseamnă că, în combinație cu cafeaua, ar putea reduce beneficiile acesteia pentru sănătate.

Un studiu a examinat efectele cafelei asupra nivelurilor de feritine serice și a constatat că trei sau mai multe căni de cafea zilnic au redus semnificativ nivelul de fier.

De fapt, absorbția fierului în urma unei mese a scăzut cu aproximativ 39% după consumul de cafea.

3. Laptele

Laptele este o sursă excelentă de calciu, esențială pentru sănătatea oaselor, funcția musculară, coagularea sângelui și producerea de hormoni.

O cană de lapte degresat îndeplinește 23% din valoarea zilnică recomandată de calciu pentru un adult mediu sănătos.

Dar combinarea laptelui și a cafelei poate împiedica absorbția calciului. Cu alte cuvinte, cofeina poate scădea absorbția netă a calciului alimentar.

Nivelurile ridicate de excreție urinară de calciu au fost asociate cu un risc crescut de pietre la rinichi și probleme legate de sănătatea oaselor.

4. Alimente prăjite

Cercetările indică faptul că un consum crescut de cafea poate duce la un risc crescut de dislipidemie, adică niveluri anormale de grăsime în sânge.

Dacă bei trei sau mai multe cești de cafea pe zi, acest obicei poate crește colesterolul (colesterolul „rău”) din lipoproteine ​​cu densitate scăzută (LDL), ceea ce afectează negativ sănătatea inimii.

De asemenea, vă poate scădea colesterolul (HDL) din lipoproteinele de înaltă densitate (colesterolul „bun”), care susține sănătatea inimii.

Deoarece consumul alimentelor prăjite în mod frecvent a fost asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, cei care beau multă cafea ar trebui să-și limiteze aportul de alimente prăjite pentru a menține sănătatea inimii.

În timp ce nevoile nutriționale variază de la individ, cercetările sugerează că alimentele prăjite, consumate de patru sau mai multe ori pe săptămână, poate crește riscul de boli cronice.

SURSA FOTO: Dreamstime

5. Cerealele pentru micul dejun

Multe cereale pentru micul dejun sunt îmbogățite cu vitamine și minerale esențiale. De exemplu, cerealele pentru micul dejun, îmbogățite cu zinc, sunt o sursă semnificativă de minerale esențiale pentru multe diete.

Totuși, cafeaua poate interfera cu biodisponibilitatea zincului. Deși nicio cercetare actuală nu explică relația dintre aportul de cafea și absorbția nutrienților din cerealele fortificate pentru micul dejun, ar fi bine să le separați pe cele două.

Cercetările nu au stabilit un timp de așteptare standardizat între consumul de cereale și consumul cafelei.

6. Alimente bogate în sodiu

Cafeaua conține mulți compuși biologici activi care afectează direct tensiunea arterială. Din fericire, cercetările indică faptul că un consum de una-trei căni de cafea pe zi nu va avea efecte adverse asupra nivelului tensiunii arteriale.

Cu toate acestea, aportul excesiv de cofeină poate agrava hipertensiunea.

Cercetările au demonstrat în mod repetat că aportul de sodiu se corelează direct cu tensiunea arterială. Prin urmare, ar fi indicat să consumați cafea cu atenție atunci când mâncați alimente bogate în sodiu.

Asociația Americană a Inimii recomandă nu mai mult de 2.300 de miligrame (mg) de sodiu pe zi.