Un studiu realizat la Universitatea Agricolă a Chinei de Sud a relevat faptul că pangolinii ar putea fi gazde intermediare pentru temutul coronavirus. Cercetătorii au analizat peste 1.000 de mostre de metagenom aparţinând unor animale sălbatice.
Secvenţa genomică a noii tulpini de coronavirus izolată de la pangolini este în procent de 99% identică cu cea izolată de la persoanele infectate, ceea ce indică faptul că pangolinii ar putea fi gazde intermediare ale virusului, conform unui nou studiu, transmite vineri Xinhua. Noul studiu a fost desfăşurat în cadrul Universităţii Agricole a Chinei de Sud.
Conform lui Liu Yahong, preşedintele acestei universităţi, echipa de cercetători a analizat peste 1.000 de mostre de metagenom aparţinând unor animale sălbatice şi au ajuns la concluzia că pangolinii sunt cea mai probabilă gazdă intermediară pentru noul coronavirus.
Cercetătorii au identificat în primă instanţă că pangolinii, în proporţie de 70%, au fost depistaţi pozitiv cu Betacoronavirus.
Rezultatul va sprijini măsurile de control şi de prevenţie a epidemiei
Cercetătorii au izolat virusul şi i-au observat structura la microscopul electronic. Ei au descoperit că secvenţa genomică a tulpinii de coronavirus de la pangolini este în proporţie de 99% identică cu coronavirusul care a infectat mii de persoane în China.
Astfel, cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că pangolinii sunt o potenţială gazdă intermediară pentru noul coronavirus, conform lui Liu Yahong, care a mai precizat că acest rezultat va sprijini măsurile de control şi de prevenţie a epidemiei şi că oferă referinţe ştiinţifice pentru viitoare politici cu privire la animalele sălbatice, scrie Agerpres.