De aseemenea, pot stimula tranzitul gastrointestinal. Site-ul She Finds a stat de vorbă cu nutriționiști, dieteticieni și experți în sănătate pentru a afla mai multe despre un anumit ingredient care nu trebuie să lipsească din salată.

Poate fi adăugat oricând, pentru a ajuta la o digestie lină și un metabolism mai rapid. Este vorba de semințele de chia.

Ajută metabolismul și contribuie la o digestie sănătoasă

Când vreți să pregătiți o salată, există multe modalități de a o face deosebit de sănătoasă pentru intestine. Semințele de chia, spune dieteticianul Virginia Blackwell, sunt un plus grozav pentru metabolism.

”Un astfel de ingredient din salate, care poate promova cu succes metabolismul, sunt semințele de chia”, explică ea, potrivit She Finds.

Îmbunătățesc reglarea zahărului din sânge și reduc inflamația

Semințele de chia sunt bogate în nutrienți importanți, inclusiv proteine, carbohidrați, grăsimi, fibre și diverse vitamine și minerale. Pe lângă valoarea lor nutritivă, semințele de chia „acționează ca un ajutor natural pentru pierderea în greutate datorită capacității lor de a ne face sa ne simțim sătui mai mult timp”, adaugă experta.

Totodată, semințele de chia „îmbunătățesc reglarea zahărului din sânge și reduc inflamația”, ambele fiind importante în prevenirea și tratamentul diabetului. „În cele din urmă, semințele de chia pot ajuta sănătatea ficatului, ajutând la detoxifierea ficatului”, adaugă aceasta.

O sursă excelentă de fibre, antioxidanți și acizi grași omega-3

Expertul în sănătate Jay Cowin numește acest ingredient o „sursă excelentă de fibre, antioxidanți și acizi grași omega-3”. Acești nutrienți pot ajuta la combaterea inflamației și la pierderea în greutate, subliniază el.

„Acizii grași omega-3 sunt benefici pentru pierderea în greutate, deoarece ajută la reducerea inflamației și contolează senzația de foame”, subliniază Cowin.

Cerealele integrale, precum semințele de chia, sunt „delicioase pentru salate”. Cerealele integrale sunt bogate în fibre, deoarece tărâțele sunt intacte. În plus, adaugă o „o aromă și o textură minunată de nucă” salatelor.

Au fost identificate și anumite valori terapeutice ale semințelor de chia. Acidul alfa-Linolenic joacă un rol semnificativ în formarea unor compuși biochimici importanți, precum leucotrienele și tromboxanii, care sunt conectați la numeroase funcții fiziologice din corp.

Mai mult, acizii grași omega-3 au capacitatea de a bloca disfuncțiile canalelor de calciu și sodiu, care pot provoca hipertensiune arterială.

Pot fi consumate și astfel

Posibilitățile sunt infinite! În ceea ce privește semințele de chia, în zilele în care nu mănâncați salată, Blackwell recomandă să încercați să beți zilnic cel puțin două pahare de apă în care ați pus 1-2 lingurițe de semințe de chia.

Ea spune că „acest lucru va ajuta corpul să aibă un metabolism mai rapid”.