Miliardarul George Soros s-a pensionat după 40 de ani de carieră, timp în care a adunat o avere de aproape 25 de miliarde de dolari. Acesta este primul dintr-un club select de miliardari cu vârsta de peste 80 de ani care se retrage din activitate.
George Soros se retrage din afacerile cu plasamente financiare, după o carieră strălucitoare şi cu 24,5 miliarde de dolari în conturi, majoritatea păstraţi cash.
Motivaţia principală a gestului lui Soros o reprezintă noua legislaţie americană, ce obligă fondurile de investiţii mai mari de 150 milioane de dolari să dea publicităţii date despre investitori, angajaţi şi activele pe care le administrează.
Soros este primul dintr-un club select al miliardarilor de peste 80 de ani care se retrage din activitate. Rupert Murdoch, Warren Buffett şi Bernie Ecclestone sunt de aceeaşi vârstă cu Soros, însă aceştia nu au manifestat nicio intenţie de a se retrage din activitate.
Aceşti oameni nu sunt interesaţi de pensionare sau de vacanţe, ei doresc să câştige următorul dolar, următoarea afacere, următoare victorie. Ei nu caută următoarea provocare, ci jinduesc după ea.
Scandalul recent de la “News of the World” putea fi rezolvat de oamenii lui Murdoch, însă acesta a insistat că el este cea mai potrivită persoană pentru a face lumină în acest caz. La rândul său, Bernie Ecclestone are Formula 1 la degetul mic şi pregăteşte noi surprize fanilor în fiecare an.
Ce îi determină pe aceşti oameni să lucreze până la o vârstă atât de înaintată? Pierre van Goethem, vicepreşedinte la firma americană UBS, consideră ca Soros, Murdoch şi Ecclestone fac acest lucru deoarece sunt îndragostiţi de carieră, iar munca este principalul lor scop în viaţă.
Pierre van Goethem lucrează de 37 de ani pe Wall Street şi se trezeşte în fiecare zi la ora 7.45 AM pentru a merge la birou. El are 82 de ani.
Goethem spune despre Murdoch ca viaţa lui este media şi nimic altceva. “Nu cred ca s-a gândit la altceva de decenii. Ce să facă un om ca el într-o croazieră. Oamenii ca Murdoch şi Soros nu se pot gândi la altceva decât la muncă”, afirmă Pierre van Goethem.
Soros a făcut un miliard într-o zi
Punctul culminant al carierei de speculator a lui George Soros a fost în 1992. El a reuşit să câştige un miliard de dolari într-o singură zi – „Miercurea Neagră“, 16 septembrie 1992 – pariind împotriva lirei sterline şi a Băncii Angliei.
Soros a forţat practic banca centrală britanică să scoată lira sterlină din sistemul european al cursurilor de schimb pentru a evita un dezastru economic.
Soros a strâns o avere impresionantă de-a lungul carieriei, de aproape 25 miliarde de dolari, însă a şi donat nu mai puțin de 8 miliarde de dolari.
Sursa: thedailybeast.com