Ce cărţi electronice au citit românii în luna sărbătorilor

Peste 4.000 de cărţi în limba română au fost descărcate în format electronic în prima lună de la lansarea platformei digitale a Elefant.ro, iar aproximativ o treime din cumpărători au fost reprezentanţi ai diasporei româneşti. Mai mult, comunicatul transmis astăzi de Elefant.ro anunţă o altă cifră record, reprezentată de descărcarea aplicaţiei Elefant eBooks Reader pentru iPad şi iPhone: peste 6.000 de utilizatori şi-au petrecut sărbătorile citind cărţi în limba română pe dispozitivele proprii.

Vlad Puescu, Digital Project Manager Elefant.ro, a declarat că Elefant.ro a înregistrat o triplare a comenzilor de dispozitive tip eReader. Cele mai căutate modele de eReader sunt Nook Touch, Kobo Touch şi Sony PRS-T1.

În luna noiembrie a anului trecut, Elefant.ro a lansat cea mai mare platformă digitală de carte electronică în limba română. În prezent, colecţia numără peste 600 de volume publicate la edituri prestigioase precum Polirom, Litera, Corint, Nemira sau Niculescu. Printre cele mai descărcate titluri de carte electronică în 2011 se numără „Istoria lumii de la Big Bang până în prezent”, de Cynthia Stokes Brown, „Litera din scrisoarea misterioasă”, de Alex Leo Şerban sau „Perfecţiune”, de Julie Metz.

Potrivit comunicatului transmis de Elefant.ro, cele mai descărcate 10 cărţi electronice ale anului 2011 au fost:

1. Istoria lumii de la Big Bang până în prezent, de Cynthia Stokes Brown
2. Solar, de Ian McEwan
3. Jurnalul fericirii, de N. Steinhardt
4. Litera din scrisoarea misterioasă, de Alex Leo Serban
5. Slăbeşti mâncând, de Gabriela Man
6. Perfecţiune, de Julie Metz
7. Wolf Hall, de Hilary Mantel
8. Cartea şoaptelor, de Varujan Vosganian
9. Trei într-o barcă, de Jerome K. Jerome
10. Sunt o babă comunistă, de Dan Lungu