Tineretul Naţional Liberal a organizat ultima conferinţă „Europa în fiecare localitate” astăzi, 8 mai, la Bucureşti
Miercuri, 8 mai, Tineretul Naţional Liberal (TNL), condus de Mara Mareș, a organizat la Bucureşti evenimentul final „Europa în fiecare localitate”, la care a participat şi preşedintele Nicolae Ciucă.
Acesta a preferat să rămână în sală, printre tineri, în ciuda invitaţiei preşedintei TNL, Mara Mareș, de a urca pe scenă.
Conferințele „Europa în fiecare localitate” au debutat la Cluj pe 9 martie și au străbătut întreaga țară, acoperind fiecare regiune de dezvoltare. Astăzi, 8 mai, turneul se încheie cu un eveniment de amploare la București, marcând momentul crucial înaintea startului campaniei electorale.
Mara Mareș a subliniat importanța de a reaminti românilor trei aspecte cheie înaintea alegerilor europarlamentare din acest an:
- contribuția semnificativă a Uniunii Europene la progresul nostru,
- imposibilitatea de a adopta o poziție contrară pro-europeanismului,
- rolul esențial al administrațiilor liberale în atragerea celor mai mari sume de fonduri europene.
PNL este cel mai ferm susținător al valorilor europene din România, a afirmat Mara Mareș.
„PNL este cel mai pro-european partid din România și de aceea un vot pentru PNL pe 9 iunie este un vot pentru Uniunea Europeană”, a declarat şefa TNL.
Ce beneficii are România în urma aderării la UE
În cadrul conferințelor desfășurate în ultimele două luni, tinerii liberali au prezentat avantajele aderării la Uniunea Europeană.
Printre acestea se numără fondurile europene, unde România a contribuit cu 30 de miliarde de euro la bugetul UE și a primit înapoi de trei ori mai mult, adică 90 de miliarde de euro.
De asemenea, au fost evidențiate următoarele beneficii:
- accesul în spațiul Schengen;
- participarea la Programul Erasmus+, unde peste 7000 de tineri români studiază anual la universități de prestigiu din Europa;
- Programul Innotech Student, care a condus la înființarea a 1300 de companii și la crearea a peste 3300 de locuri de muncă de către studenți;
- programul Tânărul Fermier, unde tinerii sub 40 de ani primesc 70.000 de euro pentru dezvoltarea sau înființarea unei exploatații agricole, și granturi între 50.000 și 200.000 de euro pentru înființarea de activități non-agricole în mediul rural, aceste sume sprijinind producția și prestarea de servicii în comunitățile rurale;
- peste jumătate de miliard de euro din fonduri europene au fost direcționate către reducerea discrepanțelor dintre oferta educațională a școlilor și cerințele angajatorilor.
Mara Mareș: Tinerii liberali sunt antreprenori de succes, ingineri, doctori sau profesori
Totodată, în cadrul evenimentului de astăzi, au fost dezvăluite şi obiecte TNL la alegerile locale din 2024.
3228 de tineri, adică minim o tânără, un tânăr pe fiecare unitate administrativ teritorială, trebuie să fie aleşi în funcţii.
La nivelul României, pentru funcţiile de primar, preşedinte de CJ, consilier local sau judeţean candidează aproape 7.000 de tineri liberali.
„Aceştia sunt la bază tineri antreprenori de succes, ingineri, doctori, profesori, au făcut performanţă în domeniile lor de activitate şi acum fac pasul sau îşi continuă drumul în politică”, a mai afirmat Mara Mareș.