Raiffeisen Bank va suporta impozitul pe câştigul din dobânzi pentru clienţii perioane fizice înc azul depozitelor scadente în această lună, informează un comunciat al instituţiei de credit. De această facilitate vor beneficia peste 90.000 de clienti ai băncii.

Anterior, Raiffeisen a decis să nu reţină impozitul pe venitul din dobânzi până la publicarea normelor metodologice referitoare la modificările fiscale, din cauza unei interpretări diferite faţă de formularea din OUG 58/2010 privind baza de impozitare. Aceasta prevede impozitarea integrală a venitului din depozitele cu scadenţa după 1 iulie a.c.

“Ulterior, ministrul Finanţelor Publice a confirmat interpretarea noastră, printr-o scrisoare adresată Asociaţiei Române a Băncilor, că impozitul va fi aplicat pro-rata, doar pentru perioada începand cu 1 iulie a.c. până la scadenţă”, se afirmă în comunicatul Raiffeisen.
 
Alpha plăteşte  impozitul

Banca elenă a lansat în luna iunie un produs care conservă integral veniturile obţinute din dobânzi – Alpha Tax Protect. Acest depozit se constituie pe patru săptămâni (28 de zile), iar dobânzile sunt de 7,75% la lei, 3,75% la euro, respectiv 3,25% la dolari.

Alpha este una din băncile care a reţinut impozitul pe câştigul din dobânzi până ce s-au primit clarificările de la Minsiterul Finanţelor. Banca elenă a reţinut impozit de 16% din câştigurile deponenţilot în perioada 1-8 iulie a.c.

“Sumele aferente veniturilor sub formă de  dobânzi reţinute în perioada 01-08.07.2010, au fost recalculate, iar diferenţele au fost restituite în conturile tuturor clienţilor în cursul zilei de 9 iulie”, informează un comunicat al băncii.