Ce beneficii au cartofii. Pentru a da jos kilogramele în plus, oamenii fac alegeri sănătoase, dar și unele mai radicale, eliminând alimente considerate ”dușmani” ai siluetei perfecte. Așa că mulți renunță la delicioșii cartofi.
Din câte se pare, cartofii pot fi o componentă excelentă a unei diete sănătoase. Cartofii sunt bogati în nutrienți, inclusiv fibre, potasiu, fier, vitamina C și vitamina B6.
Oamenii gătesc frecvent cartofii în moduri nesănătoase, ceea ce contribuie la percepția că sunt inamici ai luptei cu kilogramele în plus, potrivit India.com.
Una dintre cele mai populare legume din întreaga lume este cartoful. De fapt, sunt printre cele mai adaptabile legume de pe piață și se pot găti în cele mai variate moduri. Deoarece conțin amidon și fibre rezistente, care vă pot ajuta să vă simțiți plini pentru perioade lungi de timp, cartofii sunt folosiți frecvent în mâncăruri bogate în grăsimi.
Ce beneficii au cartofii
În mod paradoxal, cartofii pot ajuta la pierderea în greutate. Consumul de cartofi nu va avea rezultat creșterea în greutate, dacă aveți o dietă echilibrată și evitați să vă răsfățați cu alimente procesate. Potrivit studiilor, consumul de cartofi poate determina micșorarea celulelor adipoase, iar conținutul lor ridicat de potasiu contribuie la reducerea retenției de apă, ceea ce sprijină menținerea unei greutăți sănătoase.
Ce beneficii au cartofii. Deoarece au un profil nutrițional foarte bogat, cartofii – atât cartofii albi, cât și cartofii dulci – ar putea ajuta la reducerea greutății. Ambele tipuri de cartofi conțin niveluri ridicate de vitamina C, este esențială pentru creșterea imunității. De asemenea, sunt furnizori excelenți de fibre, proteine și carbohidrați sănătoși.
Care este explicația
Dieteticianul și nutriționistul Akanksha J. Sharda spune: „Este posibil ca delicioșii cartofi să nu conducă la creșterea în greutate sau să împiedice pierderea kilogramelor dacă sunt consumați într-o dietă sănătoasă și săracă în calorii.
Fierberea sau coacerea cartofilor, alături de grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline, poate fi calea de urmat dacă încerci să slăbești”. Ea dezvăluie modul în care cartofii ajută la pierderea în greutate.
Beneficii
- Întărirea imunității: Cartofii sunt bogați în vitamina C, care este esențială pentru stimularea imunității
- Carbohidrați sănătoși: Sunt surse excelente de carbohidrați sănătoși, proteine și fibre.
- Bogați în potasiu: Conțin și cantități bune de potasiu, care este esențial pentru construirea mușchilor și reglarea tensiunii arteriale.
- Conținut scăzut de grăsimi: au un conținut foarte scăzut de grăsimi și sunt sățioși
Sursă excelentă de fibre
Această legumă este și o sursă excelentă de fibre, oferind 2 grame per porție. Pe lângă faptul că ajută să vă simțiți mai sătui mai mult timp și ajută la digestie, poate îmbunătăți nivelul de lipide din sânge și la reglarea glicemiei.
Datorită tuturor acestor beneficii nutritive, cartoful poate fi, de fapt, un ingredient grozav în zeci de rețete sănătoase care ajută la slăbit.
„Cartofii au doar 110 calorii per porție și nu au grăsimi, sodiu și colesterol”, subliniază ea. În plus, „te umflă, dar nu te îngrașă”.
Deoarece sunt plini de proteine și fibre, pot ajuta la potolirea foamei, fără a ne încărca cu calorii și grăsimi. De fapt, „cercetările sugerează că sunt unul dintre cele mai sățioase alimente și pot potoli foamea mai bine decât pastele, orezul și pâinea”, conchide nutriționistul.