Printre cele mai importante tranzacţii în aceste zone se regăsesc cele încheiate în clădirea Charles de Gaulle Plaza, unde în decurs de cinci luni s-au închiriat 8.400 mp. Cererea în zona central-vestica s-a concentrat în special în clădirile de birouri livrate recent, precum AFI Park 1 sau aflate în construcţie, precum Green Gate.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cererea pe piaţa spaţiilor de birouri a crescut în primele trei luni ale anului cu aproximativ 20%, ajungând la circa 60.000 mp (pentru spaţii de birouri de clasa A şi clasa B). Compania de consultanţă imobiliară The Advisers/Knight Frank a intermediat închirierea unei suprafeţe totale de 20.000 mp, reprezentând circa 33% din volumul total tranzacţionat pe piaţă.

Din totalul tranzacţiilor încheiate pe piaţă, ponderea cea mai mare a fost înregistrată de tranzacţiile de relocare şi de intrări noi pe piaţă (54%), urmate de tranzacţiile de renegociere (37%).

În ceea ce priveşte livrările din primul trimestru, ele s-au ridicat la aproximativ 71.000 mp suprafaţă închiriabilă şi includ proiectul Sky Tower (57.000 mp) şi clădirea H5 din West Gate Park (14.000 mp), din vestul capitalei. În următoarele nouă luni ale anului urmează să se livreze o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 60.000 mp în cinci proiecte aflate în construcţie, dintre care cel mai semnificativ este Floreasca Park (37.500 mp, 70% din suprafaţa sa fiind deja închiriată – cel mai important chiriaş fiind Oracle).

Pentru sfârşitul lui 2013 este preconizată o absorbţie totală similară cu cea înregistrată anul trecut şi estimată la 200.000 mp suprafaţă închiriabilă.