"Antreprenorii sunt cei care fac lucrurile să se întâmple şi reprezintă pătura cea mai dinamică a societăţii. Dacă nu ar exista oameni care să-şi asume riscuri şi care să dorească să facă ceva constructiv, societatea nu ar fi evoluat", a afirmat Dan Pascariu, preşedintele consilului de administraţie al UniCredit Ţiriac Bank.
În plus, mulţi români nu înţeleg că "afacere" vine de la "a face" sau "a munci", a subliniat acesta.
"Există încă mentalităţi care au rămas în urmă cu 20 de ani, din păcate. Ar trebui să-i scoatem în faţă pe oamenii de afaceri care aduc plusvaloare, care contribuie la creşterea PIB-ului", a declarat şi Mihail Marcu, preşedintele consiliului de administraţie al MedLife.
Comunicarea dintre oamenii de afaceri şi autorităţi este aproape inexistentă, ceea ce este ciudat având în vedere că primii sunt cei care ajută la creşterea PIB-ului, a mai subliniat acesta.
Potrivit unui sondaj de opinie efectuat de către FRBL, peste două treimi dintre cei intervievaţi consideră că România nu prea este o ţară în care oameni cinstiţi pot avea succes în afaceri. Tot atâţia nu ştiu un om de afaceri pe care să-l considere un model de urmat, iar 87% cred că oamenii de afaceri ar trebui să se implice mai mult în problemele importante din ţară.
"Este un paradox. Deşi mulţi români nu consideră că oamenii cinstiţi pot avea succes în România, aceştia cred totuşi că antreprenorii ar trebui să se implice mai mult în problemele importante ale ţării", a subliniat şi Pascariu.
Între 3 şi 5 februarie 2012, la Bucureşti, FRBL va reuni antreprenori şi manageri din toate domeniile şi industriile în primul Summit al mediului de afaceri românesc.