În timp ce Wizz Air se pregătește să anunțe noi rute dinspre și către București, alți operatori aerieni își fac bagajele și renunță operarea de pe anumite aeroporturi, respectiv la întreaga piață românească
Cursele directe, București-Dublin nu sunt numeroase, doar doi operatori efectuând zboruri directe între România și Irlanda. Curând, va rămâne doar Blue Air, întrucât Aer Lingus nu va mai zbura pe această rută după data de 30 aprilie. Acest lucru semnifică ieșirea operatorului irlandez de pe piața românească unde, inițial, intrase cu două zboruri (Londra și Dublin).

O altă companie care a renunțat la curse din România este Turkish Airlines care urma să opereze zboruri directe Constanța-Istanbul, cu tarife pornind de la 99 de euro. S-au anunțat luna trecută trei curse săptămânale, însă Turkish Airlines le va amâna pe motiv că aeronavele A319 cu care trebuiau efectuate zborurile nu au intrat încă în flota turcilor. Rămâne de văzut dacă operatorul își va continua planurile stabilite pentru aeroportul din Constanța. Turkish Airlines operează din București curse directe către Istanbul.