Nimic nu se compară cu o salată mare din roșii dulci și zemoase, cu castravete proaspăt sau alte legume fresh, telemea sărată și moale de vacă, puțin ulei, măsline cărnoase și, poate, ou fiert. De fapt, salata de roșii este super gustoasă și simplă, doar cu sare și ulei sau cu puțin usturoi sau ceapă, plus pâine proaspătă și moale, desigur.
Dacă deja ți-am făcut poftă de o salată proaspătă cu gust de vacanță de vară, înainte de a merge la magazin, citește beneficiile roșiilor asupra organismului uman. Habar nu ai ce efecte pozitive au aspura pielii!
Beneficiile roșiilor cherry, secretul sănătății e chiar în frigiderul tău
– mențin pielea sănătoasă și frumoasă: Roşiile sunt pline de beta caroten, o substanță chimică care ne protejează pielea de acţiunile nocive a radiaţiilor UV. De asemenea, licopenul din roşii încetineşte procesul natural de îmbătrânire al pielii. Așa că, dacă vrei un ten frumos și tânăr, mănâncă des roșii.
– întăresc oasele: Roșile sunt o sursă importantă de vitamina K şi calciu, fiind elemente importante pentru regenerarea ţesutului osos. În plus, licopenul din roşii îmbunătățește masa osoasă, astfel că oamenii care mănâncă des roșii sunt feriți de osteoporoză.
– reduc apariția cancerului: Tot licopenul reduce apariția cancerului de prostată, cancerului cervical, cancerului ovarian, cancerului faringian şi esofagian, cancerului de stomac, de colon și rectal. De altfel, antioxidanţii din roşii, precum vitamina A şi vitamina C, combat daunele produse de radicalii liberi asupra celulelor sănătoase din organismul nostru.
– îmbunătăţesc vederea: Nu doar morcovii sunt buni pentru ochi, ci și roșiile deoarece conțin vitamina A, ce îmbunătățește vederea și previne apariția unor boli oculare.
Dacă tot am amintit de morcovi, să știi că și ei intră în categoria legumelor minune.
Beneficiile morcovilor! N-ai idee cât pot fi de buni pentru sănătatea ta
Îmbunătățesc sănătatea cavității bucale
Consumul zilnic al unui morcov crud este suficient pentru curățarea danturii, dar și morcovii procesați oferă anumite beneficii. Aceștia fortifică dinții și gingiile, îmbunătățesc aprovizionarea cu sânge și previn lipirea bacteriilor de dantură.
Buni pentru pielea ta
Consumul regulat de morcovi poate avea și efecte bune asupra pielii, ajutând la prevenirea arsurilor solare. Cu toate acestea, o dietă care conține prea mulți morcovi poate avea un efect neașteptat: excesul de beta-caroten din sânge poate da pielii o culoare portocalie. Aceasta se numește carotenemie. Este inofensivă și va dispărea odată ce nu mai mâncăm prea mulți morcovi.