„Foarte multă lume se păcăleşte dând la o parte carnea de porc şi mâncând puiul, cu piele. Este acelaşi lucru din punct de vedere al cantității de colesterol, sau alegând brânzeturi în locul cărnii. Brânzeturile maturate conţin grăsimi săturate. Mai multe decât carnea de porc!”, transmite dr. Laura Ene, medic primar diabet şi nutritive, conform stirileprotv.ro

În continuare, medicul arată ce tipuri de carne de porc sunt cele mai bune şi mai echilibrate din punct de vedere nutritiv.

Poate fi consumat fără probleme chiar şi de către copii

„Muşchiuleţul de porc, este echivalentul din punctul de vedere caloric și al încărcăturii de grăsime, şi cu pieptul de pui, poate fi consumat fără probleme chiar şi de către copii.

Pe locul al doilea stă cotletul de porc. Este varianta ideală pentru o friptură la cuptor. Şi pe locul al treilea, nutritiv vorbind, găsim pulpa de porc.

Sarmalele şi ardei umplut şi varza cu carne din pulpa de porc sunt pe locul trei la categoria de carne de porc pe care aş recomanda-o. O cumpărăm macră, o tocam acasă”, a explicat dr. Laura Ene.

Medicul a vorbit și despre consumul excesiv de pâine albă în această perioadă, precum și cantităţile impresionante de cozonac şi alte dulciuri. Conform informațiilor transmise de aceasta, prea multă pâine albă, prea mulţi cartofi prăjiţi, prea mult suc și prea multe dulciuri pot rezulta în prea multă glucoză.

Glucoza este preluată de către ficat iar acesta o transformă în trigliceride, în grăsime.

„Este o foame agresivă şi îmi va fi greu să mă duc să mănânc o mâncare echilibrată – salată cu o friptură. Deci o să mă duc să mănânc ceva care îmi crete rapid glicemia- ceva dulce, snackuri”, a adăugat medicul, conform sursei menționate.