Paul Ryan a repetat că impozitul pe venit va scădea cu 20% pentru toate categoriile de venituri, dar că, pentru a compensa reducerea încasărilor la buget, va pune capăt ‘nişelor fiscale şi deducerilor pentru contribuabilii cei mai înstăriţi, pentru ca baza de impozitare să fie extinsă’.

O măsură ‘matematic imposibilă’, i-a replicat Joe Biden, menţionând că preşedintele Obama a propus o majorare a impozitelor pentru tranşele superioare.

‘Nu putem să ne permitem să reducem impozitele pentru cei care câştigă peste un milion de dolari. Ei nu au nevoie de aşa ceva. Clasa mijlocie are nevoie’, a subliniat Biden.

În privinţa şomajului, Joe Biden şi-a exprimat satisfacţia că rata acestuia a scăzut, pentru prima dată în timpul mandatului, sub 8%, în luna septembrie.

‘Nu ştiu cât va dura. Putem şi vom ajunge să coborâm sub 6%’, a promis vicepreşedintele democrat.

Enumerând planurile programului economic al lui Mitt Romney, Paul Ryan a condamnat slaba creştere: ‘Nu seamănă cu ce ar trebui să fie o adevărată relansare’ economică.

‘Când Barack Obama a fost ales, partidul său controla totul. Aveau puterea să facă tot ce voiau şi priviţi unde am ajuns’, a continuat congresmanul republican.

În afara reducerii impozitelor, Mitt Romney a propus intensificarea exploatărilor petroliere în Statele Unite, dereglementarea economiei şi încheierea unor noi acorduri comerciale.
Sursa: Agerpres