Phenianul și-a intensificat retorica agresivă, în timp ce administrația Biden trimite doi dintre oficialii de rang înalt în Coreea de Sud, scrie publicația NationalInterest.
A fost o săptămână plină în evenimente în relațiile SUA-Coreea de Nord. Secretarul de stat al SUA și secretarul Apărării se află în Asia, având întâlniri cu aliați-cheie, inclusiv cu omologii din Coreea de Sud și Japonia.
Coreea de Nord se află pe agenda discuțiilor, care se țin în paralel cu exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud. Iar după cum a informat CNN, Phenianul s-ar putea pregăti de noi teste de rachete cu rază lungă de acţiune.
Între timp, Kim Yo-Jong, sora liderului nord-coreean, a făcut o declarație în care avertiza administrația Biden împotriva „încercării de a răspîndi miros de pulbere [de armă] în țara noastră”. Iar Washingtonul să nu facă gesturi care l-ar putea„împiedica să doarmă bine noaptea în următorii patru ani”.
Ca tabloul să fie complet, un afiș de propagandă a fost lansat în mass-media de stat din Coreea de Nord. Potrivit agenției Yonhap, ziarul de propagandă Uriminzokkiri a publicat afișul pe site-ul său. Acesta conține un ciocan inscripționat cu cuvântul ”autodeterminare”, care zdrobește un lanț.
Odată lanțul sfărâmat, apare mesajul următor: „alianța în primul rând și politica de dependență de puterile străine vor fi spulberate”. De asemenea, pe afiș mai scrie „Respingem regula și intervenția puterilor străine și ne protejăm demnitatea și autonomia”.
Uriminzokkiri publică și o variantă în limba engleză. În 2017, regimul nord-coreean a folosit Uriminzokkiri pentru a-și expune povestea despre o presupusă tentativă de asasinare a lui Kim Jong-un.
Coreea de Nord tocmai a lansat o nouă biografie de 621 de pagini despre liderul său, „marele om” Kim Jong Un. Experții spun că omite eșecurile recente ale țării, conturând o imagine roz și propagandistică a principalelor evenimente diplomatice din Coreea de Nord.
Lansată tot în Uriminzokkiri, cartea se numește „Omul cel mare și epoca unei națiuni puternice” și descrie summit-ul lui Kim din Singapore cu Trump ca pe „întâlnirea care a zguduit pământul”. Dar nu menționează summit-ul de la Hanoi, din februarie 2019, care s-a încheiat în momentul în care Trump a ieșit brusc de la întâlnirea cu Kim.