O nouă infografie realizată de rețeaua de socializare LinkedIn a relevat faptul că prea mulți dintre americani, australieni, canadieni, germani, olandezi, suedezi etc se descriu ca fiind ”creativi” atunci când vine vorba de competențele lor profesionale. Studiul arată însă și alte calități pe care și le – au trecut în cv-uri cei mai mulți dintre angajați (și s-au luat în calcul 187 de milioane de utilizatori ai LinkedIn). Partea interesantă este că, de la țară la țară, se evidențiază anumite competențe. Măcar la nivel declarativ. Când vine vorba de ”persoane motivate”, un angajator se poate uita către Marea Britanie, Arabia Saudită, Emiratele Arabe, Malaezia sau Africa de Sud, pentru că cei mai mulți dintre utilizatorii rețelei de socializare s-au descris astfel când a venit vorba de competențele lor profesionale.
În Franța și în Italia, toată lumea este ”responsabilă”, spre deosebire de Spania, unde angajații sunt ”experți”, sau Elveția, unde sunt ”analitici”. La capitolul ”eficiență”, indienii sunt cei mai cei, în timp ce brazilienii sunt dispuși să experimenteze noi provocări.
Totuși, cât de bine dau aceste calități la cv? Deși sunt ideale pentru un angajat, arată lipsă de creativitate în momentul întocmirii curriculumului vitae și este recomandată detașarea de ”clasicele” competențe pentru a capta atenția angajatorului.
Ce cuvinte trebuie să dispară din CV-ul tău pentru a avea șanse la un job
8 decembrie 2012, 12:21
Ultima modificare în 8 decembrie 2012, 14:21
Creativ, motivat, responsabil, dorinic de a accepta noi provocări, eficient, analtic sau expert? În funcție de naționalitatea angajatului, cel puțin una dintre aceste calități profesionale este trecută în cv.
Etichete: angajat,
cv-ul,
linkedin,
studiu
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Cele mai bune școli de business din lume
- Surpriză: angajații români își schimbă jobul ca-n vremurile bune
- Unde te poţi angaja acum ca muncitor în Europa şi unde câştigi cel mai bine
- Unde rentează să te angajezi la stat INFOGRAFIC
- Radiografia pieței muncii: 2012, anul cu angajări continue și mii de aplicații pentru un singur post
- CE: În Europa, şcoala nu are nicio legătură cu piaţa muncii
- Încep înscrierile pentru Modulul 3 din proiectul „Formare profesională continuă pentru angajaṭi ṣi manageri din domeniul comunicare, publicitate, marketing”
- Orange face angajări la nivel naţional. Vezi posturile şi dacă te califici
- Studenţii vor avea doar o zi liberă pe 10 decembrie, pentru a vota, deși au cerut și reduceri la transportul în comun
- Cele mai multe anunțuri de angajare rămân tot în IT